Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

usterka szyby tylnego pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dziś odnotowałem dość dziwną usterkę.

Jeździmy Meganką Grandtour rocznik 2009.

Mój syn lubi często otwierać szybę w swoich drzwiach (tył, za kierowcą).

Dziś, w czasie jazdy je otworzył i nie był w stanie zamknąć. Ja również nie z mojego pulpitu czterech przycisków.

Dopiero na postoju, przy zgaszonym silniku, gdy próbowałem jeszcze raz zamknąć szybę słyszałem delikatne stukanie, czy coś takiego.

Wykonałem chyba z 10 prób z mojego przycisku i przycisku tylnych drzwi i nic. Dopiero po kolejnej próbie coś drgnęło i skokowo szyba poszła do góry.

Obecnie działa i nie wiem czy mam coś z tym robić?

Mam nadzieję, że się nie powtórzy, bo niedługo wybieramy się na wczasy, a taka usterka w długiej podróży to mało ciekawa sprawa.

A może komuś przytrafiło się coś podobnego?

Jedź do serwisu, niech sprawdzą. Lepiej przed wyjazdem wydać na serwis (no chyba e masz jeszcze ważną gwarancję) niż w podróży nie móc zamknąć okna. W czy pojawił Ci się komunikat na wyświetlaczu? Jeśli tak to logi zostaną w komputerze i serwis nie będzie mógł powiedzieć że jest wszystko OK.

Bo u mnie kiedyś blokada rodzicielska właśnie na szyby i na klamki tylnych drwi się zacięła i nie zwłocznie pojawił mi się komunikat na wyświetlaczu LCD obok zegarów aby skontrolować blokadę rodzicielską. Blokada naprawiła się po kilkukrotnych próbach otwarcia i zamknięcia drwi od zewnątrz i teraz podajże od roku jest dobrze. Jak już o tym zapomniałem i byłem na przeglądzie to przy odbieraniu pojazdu usłyszałem że był taki wpis w komputerze, sprawdzili że blokada działa, ale dla pewności przesmarowali cały mechanizm za to odpowiedzialny.