ThomasOsw Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Mam pytanie do was. Czy silnik od Renault Megane III 1.9 dci 130konny z 2008 roku posiada filtr cząsteczek stałych (FAP)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 W 2008 raczej nie było FAPu w tym silniku. Ja mam z marca 2009 i też nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_myPL Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Witam, Posiadam MEgane III 1.9 dCi 130KM z 2011 - mam na pewno filtr cząstek stałych. moje pytanie: czy trzeba coś przy tym filtrze robić?? serwisować, dolewać jakieś płyny - jestem laikiem pod względem mechaniki samochodowej więc nie chciałbym czegoś spie....yć przez zaniedbanie. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Z tymi filtrami nic się nie robi, jedyne co, to wystarczy raz na jakiś czas zaliczyć jakąś trasę, żeby mógł się wypalić dokładnie. Żadnych płynów, proszków się nie dolewa bo w wydechu jest dodatkowy wtryskiwacz paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_myPL Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ok dzięki, trasę "zaliczam" systematycznie żeby właśnie wypalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 13 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Odkopuję temat, coby nowego nie zakładać. Mam Megane III Grandtour 1.9 dCi 130 KM rok produkcji 2010. Czy ktoś się orientuje czy posiadam filtr cząstek stałych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Poczytaj temat i wyciągnij wnioski ; http://megane.com.pl/topic/66599-wypalanie-fap-a-uwagi-uzytkownikow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Cześć Jeżeli auto kupione było nowe w polskim salonie to w tym silniku "raczej" jeszcze go nie było dopiero w roku modelowym 2011 był montowany w samochodach na rynek POLSKI Podeślij VIN na pw to sprawdzę czy ma czy nie na 100 % Silniki F9Q P 872 jest bez FAP a F9Q P 870 z FAP Naklejka z nr Silnika znajduje się zwykle na osłonie rozrządu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi