krzemyk101 Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Witam.Tak ponad miesiąc temu nabijałem swoją klime w megi bo słabo chłodziła a że auto nowo nabyte to i odgrzybiłem.Po nabiciu szef powiedział że nawet klima szczelna bo jeszcze dużo było tego czynnika w układzie ale niestety efekt ten sam tzn.słabo chłodzi a sprężarka chyba działa bo po włączeniu klimy obroty lekko idą do góry.Jeśli ktoś mógł by mi pomóc to byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam.Dodam jeszcze że to manual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Poczytaj ten temat http://megane.com.pl/megane-i-phii-problem...B3abo+ch%B3odzi A tak w ogóle to filtr p.pyłkowy wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Tak filtry wymieniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 a wiesz jaka temp jest na wylocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Temperatury na wylocie nie sprawdzałem ale jast to troche dziwne bo środkiem leci letnie a np.prawą stroną już takie ciepławe przy ustawieniu na max.zimno.Apropo jaka powinna być temp.na wylocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 5 stopni. Najlepiej podjedź do serwisu klimy. Obstawiam, że bardziej Ci pomogą niż forum Jak bedziesz wiedział dlaczego tak się dzieje to napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Na pewno bardziej pomogą niż Rosol, temperatura ~10 przez ~1 min. Musisz zgodnie z instrukcją nastawić najniższą temperaturę i skierować w jedną zewnętrzną kratkę strumień nadmuchu, wentylator na max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Od kilku dni bardzo mocno coś mi trzaskało w aucie.Myślałem że to łożysko od alternatora,ale pojechałem tak do wrocławia i z powrotem tzn,łącznie jakieś 190km.i wszystko ucichło natomiast jak dzisiaj włączyłem klime nadal jest cisza a wszystkie rurki od klimy są ciepłe tzn.żadna nie jest zimna a kiedyś jeszcze były zimne.Czy jest gdzieś jakieś łożysko przy klimie bo wiem że to wszystko idzie na jednym pasku co alternator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Czy jest gdzieś jakieś łożysko przy klimie bo wiem że to wszystko idzie na jednym pasku co alternator? No jest na sprężarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 A czy to łożysko jest wymienne czy musze kupić całą sprężarke?Mam nadzieje że to jest przyczyną nie chłodzenia klimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duch007 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam mam ten sam problem z klimą, na wylocie jest min 22C powinno być co najmniej 12C mniej. Fach od klimy twierdzi ze sprężarka daje słabe ciśnienie, dzisiaj jadę na kompa może coś pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cin0 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 rozwiazaliscie panowie problem? bo mam identyczny i nie wiem co jest grane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlotek91 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witam.Mam problem z klimatyzacja w Renault Megane II 1.9 dCi 120KM z 2003 roku. Wszystko bylo ok ,lecz ostatnio zauwazylem ze z klima cos dzieje sie nie tak. Po włączeniu klimy spreżarka załącza sie normalnie, nawiewy od strnby pasazera działają i chłodzą tak jak powinny lecz z nawiewow od strony kierowcy czyli po lewej stronie wydobywa sie cieplejsze powietrze, czuc reką znaczną roznice(lewa strona chlodzi letnim powietrzem tak jakby byl ustawiony zwykly nawiew, nie mrozi tak jak powinna klima) co to moze byc??? obojętne czy ustawie nawiew na przednią szybe czy na twarz lub nogi ,ciągle lewa strona chlodzi gorzej,a prawa dobrze,lecz czuc znaczna roznice w aucie i klima nie jest juz tak wyddajna,slabo chłodzi. bylem u mechanika i sprezarka działa,rurki robią sie zimne, Proszę o pomoc:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 A czynnik chłodniczy i olej był uzupełniony w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Klapki recyrkulacji nawiewu musisz sprawdzić a nawet same rury doprowadzające powietrze do kratek. Poszukaj na forum, temat wielokrotnie poruszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi