TomusMaximus Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 TCe ma turbinę i co ciekawsze łańcuch rozrządu. Nie wiem w jakich warunkach mówicie te 7litrów dla 1,6 silnika. mój tce w trasie (Wrocław - Warszawa) całkiem szybko spalił 7,5l. jak jeżdże zgodnie z przepisami to na trasie nie problemem jest zejść do 6.8l/100km/ w mieście to dokładnie nie wiem ale napewno powyżej 8,0l/100. (2/3 drogi do pracy mam po trasie a 1/3po mieście). Plusem TCe jest takżeto, że jest dość cichy,nawet przy dużych prędkościach. Ma też zajebistą elastyczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yreq Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam, zgadzam się, że 100 (chyba 105 w dowodzie) KM to zdecydowanie mało do tego auta. Oczywiście zależy kto z czego się przesiada... Żona takim jeździ, tylko miasto, spalanie min. 8l. Poza tym jeśli trafiają się przejazdy międzymiastowe brak biegu 6 i kiepskie wyciszenie dają się we znaki. Z drugiej strony 2 latka minie w grudniu i odpukać nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobratom Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Hej A ja od 600 km jestem szczesliwym posiadaczem megane grandtour 1.6. Powiem szczerze ten silnik wystarcza. Kupujac to auto strasznie sie balem ze nie bedzie mozna tym jezdzic ale sie mylilem. Silnik ten spokojnie wystarcza do codziennej jazdy. Minusem za to jest glosnosc, przy 130 km/h jest w nim glosniej niz w mojej Lagunie co ma 400 tys przebiegu (1.9 dci) Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Moim zdaniem ktoś w renault(chyba tam pracuje pijacy) olał sprawę w projektowaniu komputera do silnika, żeby lepiej zbierała od dołu albo niech renault nauczy od VW czy od fiata czy porsche jak dobrać przełożenia skrzyni czy sterownika silnika. Edytowane 21 Stycznia 2013 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi