damlec23 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam Od pewnego czasu posiadam samochód renault megane II (1.9 DCI) . Po kilku tygodniach od zakupu na ekranie w samochodzie miga mi non stop kluczyk , zanjduje sie on w prawym dolnym rogu. Niestety nie wiem co oznaczać może ten kluczyk dlatego prosze was o pomoc . Nakręciłem filmik aby lepiej było wam ocenić problem . Z góry przepraszam gdyby takie coś już było omawiane na forum ale nie mogłem znaleźć a jak juz znajdywałem to podobne . Pozdrawiam i licze na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 CHANGE OIL SOON - wymiana oleju i dlatego mruga kluczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damlec23 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :D Czyli jak wymieniłbym olej silnikowy to automatycznie kluczyk powinien przestać mrygać ? Regulamin pkt.5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Pewnie nie,kluczyk bedziesz musia wykasowac sam,tak bynajmniej ja mam w scenicu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damlec23 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy :D Z tego co sie orientuje olej wymienany byl jakos z pół roku temu wiec nie wiem jak to jest w sumie , a może znasz sposób jak wykasować ten kluczyk by sie nie mrygał ? Dzieki i pozdrawiam Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie :D P_r_z_e_m_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) Ten kluczyk oznacza, że zbliża się przegląd samochodu lub mineło 2 lata od poprzedniej wymiany oleju. Niestety kluczyk nie zniknie po samodzielnej wymianie oleju. Możesz to zrobić w serwisie po wymianie oleju/przeglądzie lub u dobrego mechanika z "komputerem" lub jak poniżej. Dodano 13:56: zobacz tutaj powinno byc podobnie: Mój odnośnik To meganka ale elektrykę ma taką samą. Edytowane 25 Lipca 2012 przez mireczek01 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBA09 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 W Megance nie wiem jak,ale przeglądnij forum i na pewno znajdziesz a jak nie to poczekaj może ktoś odpisze Ci kto ma Meganke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Na obwódce predkościomierza masz zapewne taki mały czarny przycisk, przytrzymaj go kilka sek. a kluczyk powinien sie skasować i komp będzie odliczać kolejne 30tys.km.do następnego przeglądu tzn. wymiany oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Temat szeroko i już dawno opisany. Z tego powodu zamykam,odsyłam do szukaj i obowiązkowo do regulaminu forum, który olałeś przy rejestracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi