mar-an Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, Mam pytanie odnośnie zmiany fabrycznego radio w wersji podstawowej (bez USB, bluetooth) na radio ALPINE 120R. Czy mozna bezproblemowo zdemontować radio fabryczne, czy z nowym radiem będzie działać sterowanie przy kierownicy i wyswietlacz? Czytałem o specjalnych przejściówkach do alpine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 To radio nie ma wyjścia na zewnętrzne sterowanie, ani na zewnętrzny wyświetlacz, więc te gadżety nie zadziałają. Daruj sobie ten model i poszukaj starszego CDE-111RM, który jest lepiej wykonany (ma wejście na zewnętrzne sterowanie). Jak już znajdziesz radio z wejściem na zewnętrzne sterowanie i z wyjściem na wyświetlacz, to jeszcze do tego musisz dokupić interfejs. Lepiej zastanowić się nad interfejsem Renault Audio Connection Box. Koszty będą podobne, albo niższe, a zostanie funkcjonalność obecnego radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) To radio nie ma wyjścia na zewnętrzne sterowanie, ani na zewnętrzny wyświetlacz, więc te gadżety nie zadziałają. Daruj sobie ten model i poszukaj starszego CDE-111RM, który jest lepiej wykonany (ma wejście na zewnętrzne sterowanie). Jak już znajdziesz radio z wejściem na zewnętrzne sterowanie i z wyjściem na wyświetlacz, to jeszcze do tego musisz dokupić interfejs. Lepiej zastanowić się nad interfejsem Renault Audio Connection Box. Koszty będą podobne, albo niższe, a zostanie funkcjonalność obecnego radia. Tak się składa że model 120R już posiadam więc chciałem go wykorzystać. Dzięki za odpowiedz. Czy Renault Audio Connection Box jest dostępny na rynku wtórnym? Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez mar-an Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Można go czasem znaleźć na Allegro i jest lepszy od reszty emulatorów oferowanych w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Albo dołożyć c-box wtedy jest pełen wypasik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 co to jest c-box? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 ACB jest to emulator zmieniarki C-BOX ( w skrócie )wejście USB wpięte w szyne CAN dzieki temu pokazuje nazwy utworów Ja w swoim Scenicu dokładałem C-BOX opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 No to może być ciekawe, możesz napisać gdzie można gniazdo plus moduł i kable zakupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zacznijmy od radia, jakie radio masz bo nie do każdego radia da się podłączyć c-box'a ( jak jest z bluetooth ) to ok Gniazdo USB mam jeszcze jedno leżeć 50 zł, c-box koszt około 100 zł, dodakowo kupiłem całą wiązke elektryczną deski 150-200 zł aby nie kombinować ze złączami Trochę grzebania w instalacji: Podpinamy zasilanie c-box Wpinamy się w szyne CAN Wpięcie wtyczki z audio do radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 mam radio bez bluetooth, samochód z rocznika modelowego 2011, niestety nie znam symbolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Radio płaskie ? czy takie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 nie takie, płaskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) Ja też miałem takie radio i wymieniałem na wyższy model tu koszty rosną bo doszło radio ( radio 200 zł ), w Megane pewnie wyświetlacz do wymiany ( w Sceniku przeprogramowałem licznik bo radio jest w liczniku ) dodatkowo zyskałem zestw głośno mówiący do telefonu ( mikrofon 50 zł ) Radio 200 zł Wyświetlacz 100 zł C-BOX - 100 zł Gniazdo USB - 50 zł Wiązka kabli - 200 zł Mikrofon - 50 zł CLIP ( jak radio nie miało C-BOX ) - 50zł Wychodzi 750 zl + robocizna Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez cinas_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar-an Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 koszty rosną zbyt szybko, jako że autko ma dopiero 2 tygodnie wstrzymam się jeszcze z modernizacją, dziękuje za informacje i chęc pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Spokojnie ACB kupisz w granicach 150-300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi