Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Hej mam autko z silnikiem megankę 2005r 1.5 dci 105KM miałem wcześniej clio tez 1.5 dci czytałem na forum clio ze wlewa się jakiegoś czyściciela ale nie napisali jakiego? więc jakiego mam wlać czyściciela? i ile tego? oraz napisali ze co tankowanie setke, mixolu do baku na lepsze smarowanie wtryskowego układu paliwa, nic ogólnie nie dolewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 jak już silnik zjechany to nic nie pomoże... jak już chcesz wlewać, to nie lej mixolu (dużo popiołu zostaje!!) tylko masz specjalne oleje do 2T, np. ORLEN 2T semisyntetic lub czerwony CASTROL 2T. zakup se w aptece dużą strzykawę 200 ml i taką full strzykawę na pełny bak możesz zawsze lać. gwarantowane że nic się nie stanie. za mixol nie odpowiadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Nie ślinik nie zjechany pytam tak po prostu bo znalazłem takie info na forum clio dotyczące 1.5 dci, a to 200ml to wlać do baku benzynowego normalnie? lepiej chyba wlać do baniaczka 5L ropy i tam 200ml żeby się wymieszało i wlać te 5L do zbiornika i resztę do pełna na stacji normalnie,bo jak wleje te 200ml jakoś do zbiornika to te 200ml to jest nic i zostanie na ściance od zbiornika prędzej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 wlewaj przed tankowaniem. to już nie lata 70-te... oleje są samomieszalne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak1 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 ja do wszystkich diesli leje mixol tak pół litra na zbiornik i jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 zostawia za dużo popiołu i może się wydech w końcu zatkać. są lepsze oleje nieskopopiołowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Ja nie widzę potrzeby dolewania czegokolwiek. To nie czasy Trabanta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 znaczy - mało czytasz o silnikach dCi, szczególnie 1,5 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 i może się wydech w końcu zatkać. :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 no doooobra :) głównie chodzi o katalizator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OE Reniak Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) Polecam Forte Advanced Diesel Fuel Conditioner - więcej info na www.forte-nwe.pl Środek stosowany m.in. w ASO, czyści i konserwuje elementy układu wtryskowego oraz spala się bezpopiołowo, posiada normę paliwową - podczas czyszczenia z użyciem zbiornika zewnętrznego stosowany w czystej formie - bez dodatku paliwa (pojazd zostaje uruchomiony na samym preparacie i pracuje na nim do czasu zużycia zastosowanej dawki - ok 1h na biegu jałowym), wrażenia po zastosowaniu... ...cóź to trzeba zobaczyć Dodawanie oleju silnikowego do paliwa faktycznie powoduje wzrost cząstek stałych w spalinach i można sobie narobić kłopotów. Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez OE Reniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Dodawanie oleju silnikowego do paliwa faktycznie powoduje wzrost cząstek stałych w spalinach i można sobie narobić kłopotów. olej silnikowy do paliwa gdzie tak piszą ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OE Reniak Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) olej silnikowy do paliwa gdzie tak piszą ;) ...więc czym jest olej do silników dwusuwowych - nie jest pewnego rodzaju olejem silnikowym? na pewno nie jest on dodatkiem do paliwa, nadal jest olejem który ma za zadanie..........itd, w silnikach dwusuwowych Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez OE Reniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 dlatego - by popularny człek z forum nie wlał sobie do paliwa oleju silnikowego pisze się wyraźnie, że to OLEJ DO 2T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 czyli krótko mówiąc olej do smarowania silników dwusuwowych, ze wskazaniem na produkt orlenu lub castrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi