Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy istnieje adapter mini jack - USB

pasek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem.

Kupiłem kasetę- adapter z mini jack 3,6mm i chciałbym podłączyć pena pod to.

I tu moje pytanie czy istnieje taki adapter mini jack - usb ?

Jeśli tak to proszę o linki przykładowe

Z góry dzięki

Czyli nie potrzebnie kupiłem tą "kasetę"

Można ją wykorzystać ale jakość odtwarzania taka sobie, przez transmiter jest ciut lepiej ale i tak średnio z jakością.

No i jeszcze jedno pytanie, jak kasetę wciśniesz w kieszeń odtwarzacza to nie wybija AUTOSTOP???

Zazwyczaj tak się dzieje po chwili kręcenia rolkami. To możesz sprawdzić nawet bez podpiętego źródła sygnału do mini jacka. Były kiedyś takie problemy na forum opisywane, jak te kasety były modne. Z własnego doświadczenia też mogę to potwierdzić. Chwilę grało i wywalał autostop.

"Kaseta", a transmiter to dwa różne urządzenia.

Kasetę wkładasz do radia zamiast standardowej kasety. Kaseta ma wtyczkę, minijack, którą wtykasz w gniazdo słuchawek np. w mp3-kę, na której masz pliki.

W transmiter wkładasz kartę pamięci SD, mini SD czy inną jaką obsługuje. Na transmiterze ustawiać długość fali, na której ma być nadawanie i w radiu wybierasz tą właśnie falę aby odbierać "przekaz" z transmitera.

W transmiter wkładasz kartę pamięci SD, mini SD czy inną jaką obsługuje.

Tylko w transmiter zintegrowany z odtwarzaczem Mp3. To w nim dopiero może być gniazdo ma karty czy USB.

Posiadam transmiter który jest tylko transmiterem, i posiada tylko kabelek z wtyczką do gniazda słuchawek oddzielnego odtwarzacza. Można tam podłączyć Mp3, CD, lub inne urządzenie.

Komunikacja z odpowiednio ustawionym radiem tak jak opisałeś.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!