Sleepyhead Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Już po przeglądzie, diagnosta widział i nie miał uwag, wygląda chyba jak 'fabryczne'. :] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 W Sceniku 2 miałem światła dzienne na żarówkach od świateł drogowych, które świeciły z mocą 30%, odpowiadało to mocy żarówki 21W, teraz tym autem jeździ mój kolega, od 2009 roku żaden diagnosta nie zwrócił na to uwagi, bo wygląda to jakby było fabrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sleepyhead Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Wygląda naprawdę nieźle, jaki koszt przeróbki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaly1 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Przymierzam się do montażu świateł dziennych w oryginalnych lampach. W Clip mam możliwość aktywowania świateł dziennych. Podpowiecie mi, czy muszę kupować jakiś moduł lub przekaźnik, czy z racji możliwości aktywacji świateł dziennych, można podpiąć je gdzieś w miejscu już do tego przeznaczonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 W scenic wymiana UPC bo to co masz nie ma pinów , w liczniku nie aktywujesz w menu świateł dziennych w prosty sposób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Dołożenie jest proste, wymieniasz moduł UPC na biały z megane. Aktywowałem w module UCH programem maxiecu. W liczniku pokaże się nowa opcja do wyłączania dziennych. Jeżeli clip nie ma takiej opcji to na pewno zrobisz to ddt4all. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaly1 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 A jak rozpoznać jakie UPC powinno być, by obsłużyło dzienne? Ewentualnie na jakie wymienić i czy wymiana jest problematyczna. Chyba taka operacja wiąże się z zaprogramowaniem od nowa UPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Na zdjęciu masz takie co obsługuje dzienne. Ja po wymianie nic w nim nie programowałem. Żeby sprawdzić jakie masz to musisz wyjąć swoje UPC, czarne praktycznie nigdy nie miało tych dwóch zaznaczonych pinów, białe mają wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Z Megany L2 a scenic L3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaly1 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 właśnie próbowałem zobaczyć jakie siedzi u mnie, ale za chiny nie mogę tej drugiej pokrywy w środku zdjąć. Ale mam opis L2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Wychodzi na to, że nie masz. Miałem L2 bez wyprowadzonych pinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 L2 nie ma pinów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaly1 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Jak zdjąć tę pokrywę, boje się żebym czegoś nie połamał bo szkoda. Po bokach jest na jakieś zapinki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Panowie mogę nie mieć racji, ale jestem przekonany, że wszystkie modele Megane 3 i Laguna 3 w wersjach ph1 czyli od 2008r. posiadły światła dzienne fabrycznie w lampach na żarówkach 21W, więc muszą mieć obsługę w UPC, ale Scenic 3 ph1 w zwykłych lampach nie miał takich dziennych z wyjątkiem lamp Bi-Xenon Edytowane 3 Marca 2020 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 To jest moduł , z boku masz wczepy należy je wyhaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi