Preacher Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Witam Dzisiaj kupiłem nowe poduszki silnika łącznie 3 jedna płaska długa a dwie duże (ok 250 zł)takie: z moich informacji wynika, że ta droga powinna być jedna tylko jednak z katalogu wynika, że są 2 po lewej i po prawej , jedna twardsza a druga miększa , ale wygląd ten sam. Moje pytanie brzmi: ile powinno być tych dużych poduszek? Aktualnie kupiłem 2 na dwie strony, ale nie wiem czy tyle potrzeba ( tak pokazywał katalog), a na forum wszyscy piszą o jednej sztuce Scenic II phI 2004, 1,5 dci. Pozdrawiam i dziękuję za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 Taka jak na zdjęciu jest jedna montowana po stronie rozrządu. Są jeszcze 2, tzn. w kształcie ósemki montowana na dole silnika z tyłu i przypominająca prostopadłościenny klocek trzymająca skrzynię biegów od góry. Masz je na załączonym rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 poduszka hydrauliczna (ta z foto) jest od strony rozrządu (1 szt.) - trzeba podeprzeć od spodu silnik przy wymianie. poduszka płaska (1 szt.) jest od spodu - potrzebnykanał, najazd poduszka przy skrzyni (najrzadziej uszkadzajaca się) jest najtrudniej dostępna. mam nadzieję, że kupiłeś markowe poduszki (SASIC lub HUTHINSON), bo podróbki bardzo krótko wytrzymują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preacher Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 dziękuję poduszki wymienione , było tak jak pisaliście, koszt wymiany 80 zł poduszki marki Fibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 no to niestety nie wróżę długowieczności na tych podróbach. później są już tylko podwójne koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Zgadzam się z mrarek - latem może podróbki (tych pneumatycznych - obok rozrządu) dają radę, bo sama guma będzie tłumić drgania. Gorzej zimą. Dodam jeszcze, że poduszka zwana ósemką jest u góry - w głąb silnika przykręcona do górnej obudowy rozrządu. Na dole jest inna poduszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 aha ja miałem na myśli taką: a Ty taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ja miałem na myśli tą: http://www.google.pl/imgres?hl=pl&biw=1680&bih=842&tbm=isch&tbnid=qjMgxe8NcuQWHM:&imgrefurl=http://renaultsklep.bazarek.pl/opis/3362293/poduszka-silnika-renault-scenic-ii-19-dci-20-16v.html&imgurl=http://img.bazarek.pl/169382/17375/3362293/17805135694fc781b0c88d5.jpg&w=640&h=480&ei=vMxEUI7yI4TntQb_2oCABg&zoom=1&iact=hc&vpx=691&vpy=526&dur=62&hovh=194&hovw=259&tx=168&ty=118&sig=116798790690347697717&page=1&tbnh=147&tbnw=196&start=0&ndsp=32&ved=1t:429,r:19,s:0,i:131 I jak w hurtowni chciałem kupić tą pokazaną przez Ciebie na pierwszej focie i użyłem określenia "ósemka" to dostałem tą co ja dałem link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 W wątku jest mowa o 1,5 dci. Tam nie tej przykręcanej do rozrządu. Obie pokazane na fotkach powyżej nie są od 1,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi