pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 @maciejmacku wiem, a to nie było tak, że kupili ją z uszkodzonym silnikiem (UPG), wyremontowali i sprzedali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Nie, właściciel sam naprawiał w innym warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Ok. Miałem inne wyobrażenie. Jak nie wiesz co zalane to możesz dolać Prestone ale jak masz powyżej minimum to ja bym nie ruszał bo jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 25 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2018 (edytowane) Było max, zeszło teraz może ze 2mm poniżej tej kreski, więc nie ruszam i obserwuję. EDIT: @pbet Dziwne jest to, że na drugi dzień płyn chłodniczy wrócił do poziomu max Może sprawdzałem kiedy auto stało na nierównym terenie? Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez maciejmacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 @maciejmacku to hamulcowy czy chłodzący? Jak stoisz na nierównym terenie to siłą rzeczy mogą być inne odczyty. Zawsze im bardziej płasko tym lepiej dla prawidłowości pomiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 29 minut temu, pbet napisał: @maciejmacku to hamulcowy czy chłodzący? chłodzący, pomyliłem się w poprzednim poście :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Jaki by nie był, a nawet olej to wszelkie pochyłości wprowadzają błąd do pomiaru ale powinno być widać np. w zbiorniczku wyrównawczym, że płyn nie idzie równo tzn. gdzieś jest bliżej, a gdzieś dalej miarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piocool Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 A czy istnieje jakiś bardziej high-endowy/sportowy "płyn chłodniczy" jeszcze lepiej spełniający swoją rolę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Tak, np Motul. Ale po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujamateo Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Witam, w czerwcu serwis aso wymieniał rozrząd i m.in. płyn chłodniczy, na moje pytanie jaki dostałem odp,że taki jak miał wyjeżdżając z salonu,poszukałem że dedykowany jest Glaceol RX type D, ale jak szukam w necie ma barwę zieloną, ten mój z tego co pamiętam, był żółty. Dzisiaj spojrzałem,że jest go trochę mniej niż minimum, znalazłem z poprzedniego samochodu 1L k2 kuler zielony (nawet nie otworzony). Zastanawiam się,czy dolać tego kulera, czy szukać tego Glaceol'a w jakimś Gordonie? Szukając Glaceola w necie znalazłem na forum chyba Dacii,ze ten płyn jest zielony,ale potem zmienia barwę na jasno żółty, jest to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 (edytowane) Jest żółty opalizujący na zielono. o np: Bilstein Febi26581 Szukając w necie szukaj płynu Renault typ D zamiennik Tego zielonego K2 też możesz dolać. Edytowane 27 Lutego 2021 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi