rafik12 Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Witam Proszę kogoś zorientowanego o pomoc. Posiadam meganke z 99roku i chciałem sie dowiedzieć czy posiada warunki do zamontowania fotelika samochodowegi z isofixem, (chodzi o jakieś zaczepy czy coś koło tego) jak to mogę sprawdzić, jestem zielony w tym temacie. I jaki fotelik polecacie właśnie z isofixem do meganki, biorę po uwagę te lepsze foteliki z testami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sFiatowiec Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Megane z tego co wiem to nie ma ISOFIX-a. Co do fotelików to polecałbym Recaro. Używam już drugiego (kolejny pod względem wagi dziecka) i jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo tradycje rajdowe Recaro są, przynajmniej dla mnie, potwierdzeniem, że są to bezpieczne foteliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Do isofix muszą być zainstalowane w samochodzie specjalne uchwyty. Są w kształcie litery U, wykonane z pręta o średnicy ok. 6-8 mm i zamocowane w miejscu gdzie styka się oparcie i siedzisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik12 Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 A te uchwyty do isofix-a można gdzieś dokupić i przymocować? Podrzućcie jakiś link, żebym przynajmniej wiedział jak to wygląda. CZy ratuje mnie teraz tylko fotelik montowany pasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) Nie można dokupić, bo były montowane fabrycznie. Bodajże po roku 2002 już wszystkie auta były już w nie wyposażone. I jeżeli auto posiada zaczepy ISOFIX to w miejscu zapinania ich w fotelach jest wszyta metka z nazwą ISOFIX. Edytowane 10 Października 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 http://allegro.pl/listing.php/search?string=isofix+uchw*&category=0&sg=0 moze takie coś przymocowac na stałe ... Twój wybór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik12 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Jeśli nie mam wbudowanego tego zaczepu isofix-a to ratuje mnie fotrlik przypinany pasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Tak. Osobiście miałem wcześniej fotelik Chicco zapinany na pasy bezpieczeństwa (dziecko zapinane pasami fotelika 5 punktowe). Teraz kupiłem fotelik także Chicco z isofixem. A kupiłem tylko dlatego, że dziecko urosło i już zapinane jest normalnymi pasami. W drugim aucie z którego korzystamy fotelik jest przypinany z dzieckiem pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopec11 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 ja również zakupilem fotelik Chicco z isofixem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi