Khaladrim Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Witam, pomalutku zaczynam przymierzac się do zakupu jakiegoś nowszego autka. Jako że uzytkuję Megankę I to w obszarze moich zainteresowań znajduje się jej młodszy wersja. Przed chwilką "wyotomotowałem" takie autko: http://otomoto.pl/renault-megane-C26550932.html. I w związku z tym proszę szanownych forumowiczów o pomoc w wyszukaniu jakichś podejrzanych rzeczy ( oprócz ceny i przebiegu ). Wiadomo nikt nie ma rentgena w oczach i nie powie mi jaki tam jest stan silnika itp. ( dopóki się autka na żywo nie zobaczy ) ale może ktoś dostrzeże jakieś inne "cechy zewnętrzne" niewidoczne dla mojego niezbyt w tej dziedzinie sprawnego oka :) Z góry dzięki za pomoc :) Edycja: poprawiony link. Edytowane 26 Października 2012 przez Khaladrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sony77 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Kolego ale za 13 tys zł za megane po lifcie?To podejrzana sprawa,brak zdjęć srodka więć z tych dużo nie dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 ładnie kolega buja w obłokach :) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 1995 cm3 ma chyba więcej mocy niż 130 KM. Taką pojemność chyba miał 2.0 dCi, a za te pieniądze auta z tym silnikiem nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) Z lewej nie ma naklejki na progu (czyli raczej po blacharce), z prawej złe ujęcie żeby stwierdzić czy jest. Brak naklejki na szybie tylnej "ELF" (może się nie podobała :() i brak napisu RENAULT na tylnej klapie - wiem, że nie wszystkie miały ale brak naklejki + brak napisu to już powód do dokładnych oględzin tyłu. Ogólnie lakier "wymęczony", a w przebieg dla diesla to nie wieżę - trzeba koniecznie sprawdzić w serwisie po VIN-e. Ogólnie to z tych 4 zdjęć to nic nie widać. Podejrzewam, że środek będzie wyglądał tak jak na zewnątrz, czyli kiepsko. Za tą cenę, to tak jak przedmówcy, mocno podejrzane. Jak jesteś z Poznania to podejdź zobacz, ale myślę, że nie będzie warto. Edytowane 26 Października 2012 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jestem użytkownikiem auta od 3 lat, w tym czasie auto nie wymagało żadnych wkładów finansowych, poza materiałami eksploatacyjnymi. Wniosek. Zaczyna się sypać i trzeba złapać jelenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khaladrim Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Witam, proszę uprzejmie o ocenę tego autka: LINK. Warto sie telepać te 50 km?;-) Czy dobrze widze że autko nie ma ESP? Z góry dzięki za pomoc:-) Edytowane 6 Grudnia 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Też mi się wydaje, że nie ma, dodatkowo co mi się nie podoba, że silnik to chyba szczoteczką mył... I oznaczenie na bloku korektorem, nie wiadomo czy od rozrządu, czy blok był wymieniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 ..no i Gniezno - bez dokładnego sprawdzenia szkoda ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shawping Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 To nie blok tylko oslona rozrzadu. Blok silnika to jest ta część pod głowicą w ktorej są cylindry to po pierwsze a po drugie myslisz, ze koles jest na tyle glupi, zeby zostawic napisy ze szrotu na wierzchu? Nie sądzę:!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khaladrim Opublikowano 31 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 Dzięki:-) rzeczywiście nie zauważyłem tego korektora ;) "Lekko" to podejrzane... Na szczęście nie mam ciśnienia na zakup auta więc na razie szukam dalej:-) Jak będę w okolicy to sobie podjadę i je obejrzę ;). Czy ESP był opcją niezależną w stosunku do opcji wyposażenia? Bo czasem je widzę w tej najbiedniejszej wersji a tu niby Privilege i tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 ESP bylo w opcji w kazdej wersji wyposazenia pojazdu. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 "Aftomat" - moim zdaniem dyskwalifikuje to auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khaladrim Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 No własnie "aftomat" nie za bardzo mi odpowiada ( chociaż autko chyba w niezłym stanie ). W ogóle zauważyłem że podaż aut z tym silnikiem jest bardzo niewielka ( rzekłbym mizerna i nie ma w czym wybierać ). Toto sie wogóle nie psuje?? Bo z reguły im bardziej awaryjne auto tym więcej ogłoszeń :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi