manek33 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Witam, mam Scenica II 2003r. 1,9DCI. Latem zapaliła się kontrolka service oraz check injection, okazało sie ze spaliła się świeca żarowa, kupiłem używkę i działała do tej pory czyli 4 miesiące i znowu się spaliła ta sama, wymieniłem i spaliła się po 2 dniach. Co może być przyczyną że pali się ta sama świeca?? Świece identyczne też z tego samego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 1) kto kupuje używki świece? :( 2) ta druga co się spaliła to też używka? 3) jak sprawdzasz stan świec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 29 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) tak też używka, trzecia też, wykonuje pomiar miernikiem, brak przejścia, pozostałe przewodzą. Masz jakiś pomysł? Edytowane 29 Października 2012 przez manek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 1) dać nową/e świecę wszędzie 2) sprawdzić połączenie do sterownika, nad lewym nadkolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 ile kosztuje świeca używana ? lle kosztuje świeca nowa? bo wymieniłeś już 2szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Używkę :( Po drugie, świeca to tylko świeca i zawsze może paść. To tak jak ze wszystkim teraz. Nowa teoretycznie powinna dłużej wytrzymać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Czy moge kupic komplet świec MaxGear? Są nowe po 15pln za szt. Czy sa coś warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Nie mam pojęcia jak to ze świecami będzie ale ostatnio kupowałem sworznie do zawieszenia sceniola starszego produkcji MAX-GEAR i niestety nie pasowały otwory na śruby. Pomimo dopasowania rocznika i modelu otwory były na śruby 10mm a powinny być na 12mm. Poradziłem sobie z tym, bo to tylko rozwiercić trzeba było, teraz jednak do produktów tej firmy będę podchodził jak jeż do stosunku- bardzo uważnie i z ostrożnością. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manek33 Opublikowano 30 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Może ktoś się wypowie na temat świec zarowych MAX-GEAR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 A po co experymentować z wynalazkami. Załóż takie jak producent przewiduje tzn. BERU. CHAMPION lub BOSCH i zapomnisz na kilka lat o świecach. Cena nie wiele wyższa a i tak wyjdzie taniej. U mnie BERU padła po 8 latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Może ktoś się wypowie na temat świec zarowych MAX-GEAR? zakręć tzw. "normalne" świece, a nie wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 ja kupiłem kiedyś filtr powietrza maxgear brakowało po 2 mm na każdą strone filtr paliwa maxgear podczas montażu ukręciłem śrube w rękach ....:( wiecej nic już nie kupiłem maxgear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi