koszałek opałek Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 185/60R15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 daka, 14 cali pasują ale do 1.4 16V oraz 1.6e; do 1.6 16V 15 cali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Dzieki za odpowiedź bo już myślałem że będe musiał zmienić felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daka Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 hehe to ciekawe co zrobi gość dzisiaj bo zamówiłem te 14 z oponami i mam zachwile pojechać zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunsior Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam. Mam Scenica z alumami 14 cali i oponą 175/10. Musze kupić stalowe o tych samych wymiarach ET 36 i śr. otworu centr 60,1 mm. Alumy mam ET 38. Czy ktoś może wie jakie samochody (oprócz scenica) maja jeszcze takie same parametry felg? (clio?; cango?) A może nic z Reno? Drugie pytanie to czy opona może mieć wymiar 175/65 (jakie będzie przekłamanie na liczniku) lub 185/70 (czy przy ET 38 i szer 185 zmieszcze się?) Dzięki. Szukam na Allegro i marny wybór do Scenica. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 175/10175/70/14?spójrz tu: http://www.opony.pl/zamienniki.asp od clio II, R19 będą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 gunsior, Felgi o takich samych parametrach montowane były w Megane I z oponami 175/65R14, 185/60R14, Megane Break z oponami 175/70R14. Symbol felgi to KFZ 6530. Z nowymi nie ma problemu. Wbij symbol w wyszukiwarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZyja Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Witam, Kupiłem sobie nowe zimówki 185x65x15 i chciałem dokupić stalowe felgi do nich. Na Allegro były felgi 6,5JX15 H2 ET 43 4X100MM które kupiłem. Niestety dostałem 6,5J 15CH ET50 Laguna My98. Człowiek, który mi je opchnął twierdzi, że nie będzie problemu i będą pasowały. Jednak po przejrzeniu forum zgłupiałem. Jak to będzie z trwałością łożysk? I czy nie będą zbytnio wystawały? Kupowałem co innego, dostałem co innego, więc jeśli jest choć cień podejrzenia, że będą z tymi felgami problemy to sie będę wykłócał o wymianę na odpowiednie. AZyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Bez 2 zdań takie są właśnie do Laguny. Z ET 50 to raczej bardziej się schowają w karoserię. Zdejmij na próbę kółko, załóż felgę i się przekonaj jak to wygląda. Ja bym, tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 AZyja, Do tych opon przewidziane są felgi 6Jx15 ET 43. 6.5 cala to trochę za dużo jak do opon 185 mm. Może być problem z rozpompowaniem opony na feldze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Ja mam 185 na 6,5" i jest ok. Fakt, że przy zakładaniu trzeba było małą sztuczkę zrobić, ale opona ładnie się trzyma. Ponadto rant felgi nie wystaje za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZyja Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 AZyja, Do tych opon przewidziane są felgi 6Jx15 ET 43. 6.5 cala to trochę za dużo jak do opon 185 mm. Może być problem z rozpompowaniem opony na feldze. Próbowałem znaleźć jakieś zestawienie jakie opony do jakich felg i niestety poniosłem porażkę. Masz może jakiegoś linka gdzie można poczytać o tym poczytać? Ewentualnie pójdę na łatwiznę i zapytam jakie opony do tych felg i czy to lepiej czy gorzej dla opon zimowych. Fakt, że przy zakładaniu trzeba było małą sztuczkę zrobić, ale opona ładnie się trzyma. Sztuczka znana przez wszystkie zakłady czy tajemnica zawodowa nielicznych? Nie chciałbym, żeby się nagle okazało, że fachowcy albo schrzanią, albo stwierdzą że się nie da i wyląduję na lodzie (dosłownie :-x ) Kwestię estetyki i wyglądu już znam, a co z tymi łożyskami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Sztuczka znana przez wszystkie zakładytak myślę - trzeba przy pompowaniu dobrze oponę w kilku miejscach przygnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiakxx Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 Gdzie mogę kupić w Poznaniu lub w internecie śruby do felg stalowych? Jaką długość gwintu powinny mieć śruby do Megane II 1,5dci do takich felg?czy ktoś mógłby zmierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 juz bylo na forum M12x1.5 dl gwintu 20mm (calej sruby 50mm) stozek, na klucz 19 do alu 5mm dluzsze sprawdzalam z kolesiem z allegro ktory sprzedaje sruby i ma takie sruby na klucz 19 za 3.50szt, ale gwint ma 26mm i twierdzi, ze innych nie ma. Podobno te kilka mm nie przeszkadza, bo sruba i tak sie wkreci, ale jak jest naprawde...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi