typical Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 (edytowane) http://megane.com.pl/topic/23618-arczi92-renault-megane-i-ph-ii-classic-14-16v-01/ popatrz na ten temat. ile jest fotek tam. I teraz znajdź mi tak na szybko gdzie pisze w poście o nakładkach pedałów, gdzie je kupił, i ile za nie dał. Następnie znajdź mi konkretny opis montażu silników w tylnych drzwiach, bo czeka mnie wymiana i widzę, że kolega to robił, a dał za mało fotek. Dlaczego dał tak mało? Bo jakby dał w pierwszy post całą procedurę z fotkami, to było by ich pewnie ze 30 szt i już by było niefajnie. A jakby dał jedną z linkiem - procedurę wymiany silniczków ze zdjęciami opisałem tutaj i linek do konkretnego posta w temacie było by już OK. Ja twierdze, że taki sposób przedstawiania jest bardzo zły. A jak ktoś prosi o doprecyzowanie jak coś zrobiłem i o konkretną fotkę to co? Wstawiam ją w pierwszy post i piszę - patrz kolego na fotkę numer 145 w poście pierwszym. Przecież to paranoja kompletna i zupełny bezsens. Dlaczego nie może być powiedzmy jak tu http://megane.com.pl/topic/29312-jasniejsze-oswietlenie-wnetrza/ Ubyło by kogoś? Dlaczego ja nie mogę wrzucić swojej fotki do postu innej osoby, jak ona się pyta jak zrobić coś tam, a ja to robiłem i mam dokumentacje foto. Albo zasugerować inne rozwiązanie pokazując na moim foto jak to wygląda u mnie. No nie mogę, bo przecież fotka POWINNA się znaleźć w pierwszym poście. Jak dla mnie ten wymóg jest zupełnie pozbawiony sensu. Bo ktoś sobie tak wymyślił i tak ma być. Tylko nigdzie indziej tak nie ma - bo inni zrozumieli już, że takie zakazy są totalną bzdurą i pozwalają ludziom repostować fotkami i ewentualnie fotki uzupełniające temat dawać do repostów. Powiadasz, że opisuję swojego Passata - pokaż w ilu postach - raz napomknąłem pokazując fotki lamp tylnych. A czemu masz tyle nienawiści do tego auta? Mam go od lat 7 wydałem na nieplanowane remonty w nim całe 300 zł na czujnik od klimy, wiskozę i sprzęgiełko od alternatora. Meganka przez rok pociągnęła mnie już na 4 tysie, a końca nie widać. Ot i cała różnica pomiędzy niemiecką solidnością, a Francuską fantazją. Jakoś nie widzę tego sposobu w Twoim 1 poście Twojego tematu, jest fotka, czasami kilka, jest czego dotyczy, linków do szczegółowego, a nawet ubogiego (jaki jest) opisu do dalszej części tematu brak. Nie ma tego sposobu z jednej prostej przyczyny. Mam procedury wymiany lampek na ledowe takie samodzielnie zrobione, mam ładnie opisane ambiente w aucie, mam fotki jak zamontować alu ramki, mam fotki ze zmiany podświetlenia w konsoli czy w zegarku, mam bardzo dużo fajnych fotek. Ale nie będę ich wstawiał tu. Dlaczego? Ano dlatego, że jak chciałbym to robić, to w pierwszym poście było by już ze 300 fotek. Ciekawe kto by się przez to przebił oglądając opisy w temacie w stylu - rozbieramy lampkę jak na foto 169 w pierwszym poście. Następnie odginamy blaszkę (foto 170)... Powodzenia życzę. Linków też nie dawałem, bo nie opisywałem ulepszeń w aucie przez ten bezsens z fotkami. Edytowane 4 Listopada 2012 przez typical Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 (edytowane) popatrz na ten temat. ile jest fotek tam. I teraz znajdź mi tak na szybko gdzie pisze w poście o nakładkach pedałów, gdzie je kupił, i ile za nie dał. Dlatego napisałem, że wystarczy wprowadzić według Twojego pomysłu obowiązek linkowania pod fotkami w 1 poście miejsca, gdzie jest dany opis modyfikacji. Oczywiście taka czy inna zmiana nie pozmienia tego co już w tych postach jest zamieszczone, nikogo nie zmusimy by dokonał zmian zgodnych z wprowadzonymi zmianami w juz zamieszczonych postach. Nadal będzie to samo co jest. Dlaczego dał tak mało? Bo jakby dał w pierwszy post całą procedurę z fotkami, to było by ich pewnie ze 30 szt i już by było niefajnie. Z 30 fotek i opisu zazwyczaj robi się manual i zamieszcza w downloadzie. Czasami w odpowiednim dziale tematycznym, tu albo elektryka albo nadwozie podwozie wnętrze, a nawet tuning byłby takim właściwym miejscem. Dlaczego nie może być powiedzmy jak tu http://megane.com.pl...tlenie-wnetrza/ Ubyło by kogoś? Dlaczego ja nie mogę wrzucić swojej fotki do postu innej osoby, jak ona się pyta jak zrobić coś tam, a ja to robiłem i mam dokumentacje foto. Albo zasugerować inne rozwiązanie pokazując na moim foto jak to wygląda u mnie. No nie mogę, bo przecież fotka POWINNA się znaleźć w pierwszym poście. Linkowany temat jest tematem ogólnym w innym dziale. Dział o który kruszymy kopie jest działem na innych zasadach. gdyby było to możliwe jak piszesz to zapewne wstawiłbyś komuś w temat z jego autem 30 fotek zapewne passata choć miało być o Jego meganie. Właśnie i z tego powodu jest to ograniczenie. Ten dział jest z tematami prywatnymi danego użytkownika o jego aucie, porady techniczne w innych działach. Zawsze w odpowiedzi na zapytanie możesz do innego działu, czy też manuala gdzie opis z fotkami przedstawiłeś linkować. Po co komuś własnym wózkiem temat zaśmiecać??? pokaż w ilu postach - raz napomknąłem pokazując fotki lamp tylnych. Nie taki znowu raz: post #4 3 odnośniki post #6 1 odnośnik post #10 2 odnośniki post #14 5 odnośników Wychodzi że fotek paska w tym temacie masz więcej jak meganki Twój nie Twój na fotkach pasek. Nawet do takich fanaberii dochodzi (doprowadziłeś) że w poscie #19 pada pytanie o paska, a nie o megi której temat dotyczy. Nawet z wklejeniem kopi Twojej foty. Mam go od lat 7 wydałem na nieplanowane remonty w nim całe 300 zł na czujnik od klimy, wiskozę i sprzęgiełko od alternatora. Meganka przez rok pociągnęła mnie już na 4 tysie, a końca nie widać. No i super że mogłeś się znowu mimochodem paskiem na tym forum pochwalić. Niestety nie podnieca mnie ten temat i to auto. A czemu masz tyle nienawiści do tego auta? Co do nich mam, to już na całkiem inny temat się nadaje. Dodano: 05 lis 2012 - 00:55 Linków też nie dawałem, bo nie opisywałem ulepszeń w aucie przez ten bezsens z fotkami. Zapewne teraz tylko czekasz, by to komuś w temat o Jego aucie jako odpowiedź wkleić. hehehe :( Chcesz byc komuś pomocny i podzielić się swoimi doświadczeniami, to twórz temat w odpowiednim dziale, czy to o oświetleniu czy nawet manual do downloadu i sprawa załatwiona. Tam to bedzie zauważone. Jak to wstawisz w swój temat o meganie to i tak zniknie w tłumie. Mało kto przegląda wszystkie nowe posty. Nawet ludzie mający sceniole rzadko do tematów o megankach zaglądają i odwrotnie. To samo dotyczy tych którzy posiadają wersję II lub III i tematy dla I są im obojętne. Trzeba naprowadzać na podobieństwa co zazwyczaj robimy. trudno jednak zapamiętać co kto ma w swoim temacie w: Nasi użytkownicy i ich auta. Edytowane 5 Listopada 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typical Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 W swoim temacie na forum Passata też wtykam fotki Reńki, jeśli mam w niej rozwiązania jakie chcę przerzucić do Passka, a jakich tam nie mam. I nikt o to kopii nie kruszy. Tylko Ty masz jakieś dziwne fobie. Poczucie niższości z Ciebie wychodzi? To nie temat o Passacie, więc nie rób tu OT, tylko dyskusja o bzdetnej ilości zdjęć w poście 1. Chcesz zasad? Proszę bardzo. Od jutra będę dowalał do postu 1 KAŻDĄ fotkę Reni jaką mam. A mam ich sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Chyba zaczyna Ci brakować argumentów do normalnej dyskusji skoro już podjazdy presonalne stosujesz i nawet GROŹBY: Od jutra będę dowalał do postu 1 KAŻDĄ fotkę Reni jaką mam. A mam ich sporo... Jakby to ferdek kiepski podsumował: "Panie a co mnie to ***** obchodzi?" Spisz sobie licznik oglądalności tematu i porównuj po dodaniu tych fotek. Będziesz wiedział jaki jest popyt na ten temat.... Masz gotowe: 24 Odpowiedzi 1932 wyświetleń Tak więc, nie widząc możliwości dalszej merytorycznej dyskusji, temat odpuszczam. Swoje zdanie i argumenty przedstawiłem w poprzednich postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typical Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Jakby to ferdek kiepski podsumował: Ferdek Kiepski - tak przez szacunek dla osoby i przez to, że tak się w języku polskim zwykło pisać imię i nazwisko skoro już podjazdy presonalne stosujesz i nawet GROŹBY: Czy to jest groźba? O nie - pisałeś, ze za mało tam fotek Reni - będzie zatem więcej. I z hosta forumowego. Pokaż mi podjazd personalny - póki co tylko Ty go uskuteczniasz. Chyba zaczyna Ci brakować argumentów do normalnej dyskusji Moje argumenty są na górze i się absolutnie z nich nie wycofuję. Podałem co według mnie jest złe i jak zrobić, by nie było takiego skakania tu post, a tam zdjęcie. Bo teraz to wygląda jakbym swoim gościom opisywał co jest na danej fotce, po czym kazał im iść do następnego pokoju, by tą fotkę zobaczyli, a następnie znów im to opisywał i oni by znów potulnie szli fotkę zobaczyć. Mało tego - w pokoju mieli by tylko porozkładane albumy i musieli by sobie tę fotkę sami odszukać. A jakby ich coś zaciekawiło konkretnego i przyszli by mnie się zapytać co tam jest, to ja im bym odpowiedział, albo nie. Tak to teraz właśnie wygląda. A ja chcę, by wyglądało to tak, że ja trzymam album ze zdjęciami, pokazuję go gościom i oni zadają konkretne pytanie, a ja na nie odpowiadam mając to zdjęcie przed nosem. Albumy mam już poukładane i opisane i jak kogoś ciekawi dany album, to sobie go wybiera, idzie z nim do mnie i sobie dyskutujemy o tym co jest na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Ferdek Kiepski - tak przez szacunek dla osoby i przez to, że tak się w języku polskim zwykło pisać imię i nazwisko Napisane w ten sposób świadomie, zgodnie z poszanowaniem jakim darzę tą osobę zabawną i dosadną w swoich wypowiedziach ale jednak fikcyjną z tasiemca telewizyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Panowie, jak widzę (czytam) nie przekonacie się nawzajem. :( Jak czytam wasze tutejsze posty to i jeden i drugi ma swoje słuszne racje i argumenty. Obaj użyliście konkretnych argumentów i co gorsza w takiej sytuacji, obaj macie rację. :) Dajmy się wypowiedzieć innym, póki co jak dla mnie to zbyt mało głosów ZA i zbyt mało PRZECIW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Dokładnie, niech inni też zabiorą głos i się wypowiedzą. Osobiście wg mnie obecny stan rzeczy jest dobry, mowa o fotkach w pierwszym poście. Trzymanie zdjęć w pierwszym poście wraz z opisami to chyba nie jest zła rzecz, odwiedzjący mam wszystko w jednym miejscu. Z punktu widzenia właściciela tematu skorzystanie z opcji edycji zamiast dodania nowego postu to nie problem. Też mam urządzenia mobilne, iplusa i pakiety danych w telefonie i osobiście nie narzekam. Może warto w takim razie pogodzić te dwie metody prowadzenia tematu. Dodając nowy post np. na drugiej stronie tematu wklejamy fotki z hostingu zdjęć, te same fotki dotyczące auta (ten sam kod BB) wklejamy również w pierwszym poście, w ten sposób mamy dla świeżych odwiedzających wszystko w jednym miejscu, a stali bywalcy tematu mogą sobie go odwiedzać już od drugiej strony mając tylko nowe fotki i tylko o nich dyskutować. Jest to tylko koncept nowego rozwiązania, do dyskusji.Jak macie jeszcze jakieś pomysły to śmiało piszcie. Natomiast kwestia wprowadzenia tego w życie (czy innego rozwiązania), tak jak napisał gojgien nawet jakbyśmy zmienili metodę prowadzenia tematu to i tak aktualne tematy pozostaną bez zmian, bo przecież nikt nie będzie teraz edytował wszystkich tematów, ani zmuszał właścicieli wątków do ich edycji i przebudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Mam takie pytanie skoro tematy pokazują się na liście aktywnych tematów po aktualizacji ostatniego postu lub napisaniu nowego to komu będzie się chciało oglądać fotki z pierwszego jak temat ma klika/kilkanaście stron ? Czy nie lepiej jak fotki z modami auta itp są po kolei w postach żeby na bieżąco było widać ewentualne zmiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Ja opowiadam się za opcją taką, jaka jest aktualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 No fajnie że wszystko jest w "kupie" w pierwszym poście, ale znowu jak dodaje się nowe zdjęcia to temat się odświeża na chwilę (póki ktoś nie doda nowego tematu, lub coś w nim nie napisze) i znika znowu np. tak jak mój na 4 stronie i czuję się jakby został zapomniany :( i nikt już nie będzie "podziwał" mojej zielonej strzały :) A za każdym razem pisać w temacie "koledzy są dodane nowe zdjęcia" żeby było widoczne na dłużej to jest znowu uważane za zaśmiecanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) Brednie wypisujesz. Rozumiem, że zatrzymałeś się pod względem technologicznym w okolicach lat 2000-2006, kiedy to faktycznie tylko komputerów używano do oglądania internetu, ale to nie znaczy, że każdy się tak zatrzymał. Mamy prawie 2013 rok i do oglądania netu ludzie korzystają z komputerów, konsol, telewizorów, tabletów, smartfonówi kilku innych urządzeń. Pisząc, że na 5" nic nie widać jesteś w błędzie, bo widać wszystko. Pod względem technologicznym nie zatrzymałem się kolego CareK w latach 2000-2006. Z czego ludzie korzystają to ja wiem i sam korzystam z nowości (Net w TV, smastfony). Ale oglądanie zdjęcia na wyświetlaczu smartfona bez jego powiększenia jest dla mnie bez sensu (po prostu jest za mało szczegółów). Edytowane 5 Listopada 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 To ja już Cię kompletnie nie rozumiem. Najpierw piszesz: Telefony są do dzwonienia a do przeglądania neta używa się komputerów a teraz nagle piszesz o oglądaniu zdjęcia. Albo zacznij się precyzyjnie wyrażać albo najpierw zastanów się tak naprawdę o czym chcesz pisać. Poza tym, w smarftonach występuje zazwyczaj opcja multidotyku, dzięki któremu można zdjęcie powiększyć, dlatego nie za bardzo rozumiem w czym jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Dla mnie w niczym ale koledze Typical chodzi o transfer jaki idzie podczas oglądania forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Chwila, chwila. Najpierw piszesz o tym, że internet powinno się przeglądać w komputerze, potem, że Tobie jednak chodziło o zdjęcie, bo nie widać szczegółów, a następnie, że Tobie jednak o nic nie chodzi, tylko koledze Typical chodziło o transfer, dlatego wskazałeś, że internet przegląda się na komputerze, a nie w telefonie. Motasz się kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi