Obiboc Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Mam Pytanko Czy w waszych megankach również pojawia się problem z brudem na desce rozdzielczej. Nie chodzi o kurz tylko jakieś paprochy które pojawiaja sie na podszybiu diabli wiedza w jaki sposób. Wyczysciłem autko na błysk, wymieniłem filtr przeciwpyłkowy, po dwóch dniach zaglądam do środka , kurzu nie ma za to dużo jakiś paprochów. Nie wiem jak to dziadostwo wleciało. Tak jaby wylatywały z szczeliny między szyba a deską? Deska strasznie skrzypi na dziurach. Może ktos robił i wie jak i co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 O skrzypieniu jest temat a w nim opisane sposoby na te nieprzyjemne dźwięki. http://megane.com.pl/topic/33845-trzeszczace-podszybie-rozwiazane/ Co do brudu, przedmuchałeś zespół nawiewu na max obrotach wentylatora w czasie wymiany filtra???? (dopiero potem sprzątanie) Czasami w czasie wymiany potrafi z filtra wlecieć coś głębiej i jest za filtrem, później wylatuje to kratkami do środka. U mnie najczęściej to nasionka brzozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 nie kruszy ci się ta gąbka pomiędzy deską a szybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Chyba będzie to ta gąbka, bo przy wymianie filtra miałem okazję użyć odkurzacza i wydaje się że wszelkie syfy jakie były w miejscu filtra wyciągnełem. Trzeba pocztać o skrzypieniu deski, rozkręcić i wymienić gąbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Może coś miałeś majstrowane, skoro aż tak ci się to kruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Szansa jest, bo auto kupione z świadomościa iż było bite w przód ( swiatła atrapa od PHII) deska rozdzielcza nie była wymieniana przynajmniej vin na niej się zgadza a poduchy sa na swoim miejscu,pasy orginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 to może szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszek.r Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 mam to samo u siebie. Problem tkwi w brudzie kanałach nawiewu przy przedniej szybie. Dotknij palcem tam i zobaczysz ze bedziesz mial na palcu cos w rodzaju pokruszonej uszczelki. Ja swój przeczyściłem i jest ok:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati86 Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) przeniesiono Witajcie Forumowicze, czy spotkaliście się z trzeszczeniem kokpitu w Megane II Grantour ph. II :)? Chodzi o okolice nawiewu, blisko szyby w środkowej części (mam nawigację Carinat, ale dźwięk dochodzi jakby z wnętrza kokpitu). To jakby dźwięk trzeszczącego plastiku - bardzo irytujący szczególnie na bruku lub drogach o kiepskiej jakości. Postaram się nagrać ten dźwięk. Dodatkowo tuż przed środkowym nawiewem (np. po wyczyszczeniu kokpitu) pojawiają się małe, czarne drobinki jakby plastiku. Do tego jeszcze zapach spalin przy zapłonie (wydech do ziemi, więc może nawiew zaciągać, ale czy na pewno?) oraz przy mijaniu np. kopcącego autobusu lub TIRa :\ Czy ktoś spotkał się z takimi problemami? Poza tymi problemami auto przejechało już ponad 210000 km bez zająknięcia i jestem z Megi bardzo zadowolny :) Jestem nowy na forum - będę wdzięczny za wszelkie informacje i wskazówki. Pozdrawiam, Mati Edytowane 8 Lutego 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Czy ktoś spotkał się z takimi problemami? Problem znany i opisany, przeglądnij ten temat od 1 posta, w 2 jest link do podobnego tematu ze sposobami na trzeszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi