Artii Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam Kilka miesięcy temu miałem wypadek w wyniku którego doszło również do uszkodzenia drążka kierowniczego po prawej stronie. Naprawa poszla z ubezpieczenia wykonana w ASO Renault. Z początku byłem zadowolony było ok, niestety pare dni temu okazało sie ze ten drążek już wysiada, znajomy mechanik zaczął sprawdzac i stwierdzil jego uszkodzenie. Po odkreceniu okazało sie ze drążek był ucinany o okolo 1 cm (widac slady) by dostosowac auto ze zbieżnością. Co jest grane ?? Znajomy twierdzi ze zostalem oszukany pewnie mam cos innego skrzywione (poszła zwrotnica albo cos), serwis ASO twierdzi znowu ze to zalezy od rodzaju układu kierowniczego niepasowalo to docieli. Czy takie cos jest wogole dopuszczalne? Dziwne czemu tak szybko sie zepsuł cos mi tu nie pasuje.. Pozdrawiam Artii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Za wszystkie kombinacje z układami odpowiedzialnymi za bezpieczeństwo powinno być więzienie! Taka sytuacja nie pownna mieć miejsca tymbardziej w ASO. Jest klika mozliwości, jedna z nich to, że masz krzywe ramie zwrotnicy dlatego skrócili drążek, po tym zabiegu trapez kierowniczy jest nie zachowany, będzie brac opony w zakrętach. Nie daj się nabrać na tłumaczenia ASO, drążek musi pasować bez modyfikacji. Widzę ze jestes z Leszna, czyżby Smektała taki numer odstawił? Napisz coś więcej jaka była wielkość szkody po wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidex Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam Po odkreceniu okazało sie ze drążek był ucinany o okolo 1 cm (widac slady) by dostosowac auto ze zbieżnością. Artii Witaj, nie jestem mechanikiem ale od 14 lat sprzdaje czescie samochodowe i na moje to w twoim ASO pracują lenie do kwadratu a do tego nie mają cześci na miejscu. Do megamki powyżej 99 roku jak dobrze pamiętam sa 3 albo 4 długości drążka, powinni wcześniej zmierzyć i zabrać z magazynu lub zamówić prawidłowy. Z doświadczenia wiem, że według papierów drążka nie da się kupić :=) Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artii Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Witam Naprawa auta nie była tania.. ASO za wymiane zderzaka, reflektorów, blotnika, teleskopu i pare innych elementów(elementów bylo niby sporo ale wymieniali takie elementy na fakturze jak jakies uchwyty do reflektórow itp) skasowali z ubezpieczenia prawie 9 tys. Masakra. Jeszcze taki numer. Ile istnieje rodzajów drążka kierowniczego do takiego auta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 Do megane II drążek jest tylko jeden niezależnie od rodzaju oraz pojemności silnika i rodzaju nadwozia, mało tego lewa i prawa strona ma taki sam drążek. Pochwal się czy o ASO, o którym mowa to Smektała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidex Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Mój błąd, pisałem o megi powyżej 99 ale nie napisałem, że ten problem znika po wejściu megane II. Od końca 2002 roku jest tylko jeden drążek o nr 7701474448. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UFO Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dokładnie jak kolega wyżej pisze jest tylko jeden model drążka kierowniczego do Megane II. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 no to w aso za 390 zł to nawet drążka byś nie kupił... hehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 pewnie mowa o końcówce drążka :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 bronius, dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi