Almabra Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Witam ostatnio zauważyłem ubytek płynu w układzie chłodzenia, w ciągu miesiąca dwa razy dolałem już po 0,5 litra, zastanawiam się czy założona instalacja LPG ingeruje jakoś w układ chłodzenia i czy mogła w ten sposób powstać jakaś nieszczelność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Reduktor jest wpięty w układ chłodzenia i powstała nieszczelność albo cieknie na opaskach albo reduktor do wymiany/regeneracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Dokładnie, cieknie gdzieś na opaskach lub łącznikach. miałam to samo, na nowej instalacji. Płynu nie widać, bo od razu paruje. Ja brałam taki recznik niebieski do reki i wszystko dotykalam(widac było każdą kroplę na nim) i okazało się, że przy samym reduktorze, na opasce byl wyciek niewielki. Lepiej, to sprawdź szybko, żeby nie bylo akcji, że Ci płyn ucieknie gdzieś w drodze... a ubytek masz spory. jak bardziej coś peknie, to dramat murowany. radzę oględziny na cito ;) te rurki, które wkłądają przy montażu LPG, to jest jakiś chłam nie do opisania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ja brałam taki recznik niebieski do reki i wszystko dotykalam(widac było każdą kroplę na nim) i okazało się, że przy samym reduktorze, na opasce byl wyciek niewielki. Kobieta to kobieta jednak ;) ja bym omiatał tylko gałkami ocznymi i pewnie nie zauważyłbym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Kobieta to kobieta jednak Niezupełnie, po prostu musiał ją uczyć "stary mechanik". ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi