kamill1 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Czy ktoś mi moze powiedzieć jak te auto sie zamyka z kluczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Najpierw wyjaśnij jakie masz auto. W temacie masz Megane I PhII w Profilu Megane II, o które chodzi:?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Juz poprawiłem chodzi o meganke 1 po lifcie.Z instrukcji wiem ze jest pokrętło z boku drzwi,drzwi kierowcy zamykam z kluczyka,ale co zrobić z klapą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 jest pokrętło z boku drzwi,drzwi kierowcy Takie coś to się zamkiem nazywa Jak masz CZ to przekręcasz i masz wszystko zamknięte. Takie same couś czyli zamek powinien być od strony pasażera :D co zrobić z klapą Klapa to jest w koszu na śmieci a te raczej się nie zamykają :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) powiem ci ze myślałem ze to proste jest ale jednak nie.Jest tylko jeden zamek w drzwiach kierowcy po przekręceniu zamykają tylko się te drzwi.I te pokrętło napewno nie nazywa się zamkiem w instrukcji jest napisane śruba:)Naprawde jestem zaskoczony bo nie wiem jak zamyka się te autko.Drzwi kierowcy zamykam kluczykiem reszta tą śrubą ale pozostaje klapa i niestety nie wiem co zrobić?? Edytowane 11 Grudnia 2012 przez kamill1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Śruba jest w tylnych drzwiach, w przednich są zamki na kluczyk. Jak masz akumulator w aucie to bagażnik (i pozostałe drzwi) możesz zamknąć przyciskiem na konsoli centralnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy zamek jest tylko jeden.Sprawdzałem tak jak piszesz i niestety nacisne centralny zamykam autko a one jest otwarte.I naprawde pisze całkiem serio az sam jestem zaskoczonym jak oni to wymyślili z tym zamykaniem.Zresztą nie tylko ja mam problem http://megane.com.pl/topic/2033-scenic-i-2-pytania/page__st__16 Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Jak masz CZ to przekręcasz i masz wszystko zamknięte. Może w VW ale nie w meganie. W megi zamykasz tylko te drzwi w których jest kluczyk. Pozostałe wcześniej przyciskiem na konsoli. Wówczas klapa bagażnika i klapka wlewu paliwa jest zamknięta. Opisana sytuacja ma miejsce przykładowo po awarii nadajnika w kluczyku albo gdy padnie bateria. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Po co przedrzeźniasz przedmówcę spradzałem tak i są otwarte drzwi Moze tył i przod pasazera na śrube potem centralny w srodku na zamknięcie i kluczykiem kierowcy jutro sprawdze Regulamin pkt. 5.6, 5.13-Prezes Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 W którymś poście czytałem, o sposobie przez tylne drzwi, nie wiem jednak czy to było dla M/S I czy II Tu problemem w zamknięciu auta przyciskiem z konsoli są otwarte drzwi kierowcy. Ktoś wpadł na pomysł, by je zatrzasnąć, a otworzyć jedne z tylnych. Przez nie wsiadasz, naciskasz przycisk centralnego na konsoli i potem te drzwi zamykasz mechanicznie przez przekręcenie tej śruby, czy jak to tam nazwano. Pamiętaj by ze środka zabrać kluczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Nie ma najmniejszego problemu. Otwierasz dowolne drzwi, naciskasz przycisk na konsoli żeby zadziałał CZ i zamykasz otwarte drzwi, wszystkie drzwi powinny być zamknięte, klapa bagażnika również. U mnie to działa, sprawdzone wielokrotnie przy wyjmowaniu akumulatora. Otwierasz "z kluczyka" i naciskasz przycisk CZ na konsoli, wszystkie drzwi masz odblokowane. W tylnych drzwiach masz dwie blokady, niestety nie pamiętam jak są umiejscowione. Jedna blokuje drzwi przed otwarciem z zewnątrz, druga przed otwarciem od środka, tzw. blokada rodzicielska. Ostrożnie z tym, bo możesz sobie narobić kłopotu w przypadku gdy siłowniki CZ będą niesprawne. Wtedy bez zdejmowania tapicerki się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Przemo otwieram drzwi pasażera,naciska centralny na zamknięcie,zamykam drzwi,łapie za klamkę i słysze jak pyka centralny i drzwi otwarte.Sprawdzę przez tylnie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Nie, w ten zposób zawsze otworzysz wszystkie drzwi. Wsiadasz do auta, otwierasz drzwi kierowcy, naciskasz przycis CZ, wysiadasz i zamykasz drzwi kierowcy. W takim przypadku po zamknięciu drzwi nie powinienś otworzyć drzwi, ani klapy bagażnika z zwenątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 W megane I po lifcie nie jest tak prosto.Po pierwsze trudno jest zamknąć samochód przyciskiem na konsoli mając otwarte przednie drzwi raz to działa raz nie.Lepiej zrobić to mając tylne drzwi otwarte.Działa zawsze.Jeżeli natomiast chcemy zamknąć drzwi bez akumulatora wtedy musimy w każdych drzwiach przekręcić blokadę (można to zrobić kluczykiem od stacyjki) przy otwartych drzwiach a na koniec drzwi kierowcy zamykamy kluczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamill1 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Nel własnie sprawdzałem mozna zamknąc autko przez tylnie drzwi,wciskam zamykanie w aucie i wychodze tyłem i zamkniete.Ale co zrobic jak nie ma akumulatora zamykam tył przod kluczem a klapa otwarta Dlatego cały czas piszę że to nie jest takie proste aż sam nie moge tego pojąć jak oni to rozwiązali Edytowane 12 Grudnia 2012 przez kamill1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi