megane98-1.6 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam, chciałbym kupic megane, prosze o opinie na tamat auta z tego ogłoszenia, moze ktoś juz miał okazję zobaczyć ten samochód?? http://otomoto.pl/renault-megane-1-6-16v-pelen-serwis-renault-C27009392.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane98-1.6 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 (edytowane) Witam, czy ktoś może sie wypowiedzieć na temat tego auta, Byłem je oglądać i tak; 1. Silnik jest pokryty biała warstwa nalotu tzn, aluminiowe elementy. Z kolei na bloku jest rdza, nawet przy filtrze oleju. Czy będzie to miało wpływ na trwałość silnika?? 2. Opony są z 2001 roku a auto z 2006, podejrzane, przez stanie może klocki sie zrobiły? 3. Samochód byl wyrejestrowany 04.2012r 4. Klima nie działa, 5. cena-chyba za wysoka?? 6. W okolicy rozrządu słychać delikatne wycie????? 7. Naklejka pod szyba z nr vin jest, ale cała pomarszczona?? Objaw 1 i 7 pasowałby do powodzi? Co myślicie??? Czy warto pakować sie w takie auto.? Ogólnie przebieg wydaje sie autentyczny, wnętrze tapicerka i serwis ok, http://otomoto.pl/renault-megane-1-6-v-16-klima-C30664038.html Edytowane 23 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psotniczek1977 Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 7. Naklejka pod szyba z nr vin jest, ale cała pomarszczona?? Objaw 1 i 7 pasowałby do powodzi? To że naklejka jest pomarszczona to nie znaczy że jest po powodzi mam auto od nowości i u mnie tez jet pomarszczona a powodzi nie widziało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) To auto nie jest z 2006, a jeśli jest tak w papierach to "przeszczepiono" częściowo tył, przód i kierownicę. Opony były ok to sprzedał itp. a zalożył jakieś odpadki. Nalot rdzawy na bloku to chyba każdy ma ale tylko z tyłu. I ta cena :) Edytowane 24 Września 2013 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 7. Naklejka pod szyba z nr vin jest, ale cała pomarszczona?? dziwne, Ja tak nie mam, i jeszcze w żadnej megane się z tym nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane98-1.6 Opublikowano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Co do rdzawego nalotu to jest go naprawde duzo, i przechodzi na filtr oleju, no wyglada jakby silnik sobie rdzewiał z filtrem. Masakra. A jak to jest z tym modelem 2006, na allegro też widziałem pare aut z 2006roku przed liftowe? Jadąc na miejsce miałem wątpliwości co do wersji phI czy phII, ale zegary też ma z phI, jest jakaś różnica- mechaniczna- którą w miare łatwo można sprawdzić aby odróżnić 1 od 2 ??? Dodano: 12 paź 2013 - 10:28 Nowy link, auto nadal stoi. A ja codziennie je mijam w drodze do pracy - hmmmm.. :) może ktoś sie jeszcze wypowie w temacie?? http://otomoto.pl/renault-megane-1-6-v-16-klima-C30664038.html Edytowane 25 Września 2013 przez megane98-1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Nowy link, auto nadal stoi. A ja codziennie je mijam w drodze do pracy - hmmmm. Sprawdź na portalach niemieckich ile stoją tam te roczniki. I będziesz wiedział, że coś musiało być robione przy aucie. Do tego jeszcze musi dojść zarobek handlarza. Jak chcesz to spisz VIN i podzwoń po ASO, to dowiesz się ile tak naprawdę ma to auto na budziku. Edytowane 12 Października 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shawping Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Ja mam swoje Megane do sprzedania. Z czystym sumieniem mogę polecić. Mam auto od 1,5 roku i zrobiłem nim 60 tys. autko naprawde świetnie się spisuje. Auto w ciągłej eksploatacji, w świetnym stanie technicznym, nie kombinowane. cięcie Edytowane 25 Października 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Dlaczego sprzedajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shawping Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Chce nowe auto kupić, teraz będę szukał diesla. Dodam, że żaden element nie był lakierowany, auto ma nowe opony z lipca 2013. Auto cały czas eksploatuje, wróciłem jakieś 2 godziny temu z Sopotu a ode mnie to jakies 450km. W dwie strony to 900km bez najmniejszego problemu. W wakacje bylem autem w Niemczech, Belgii, Holandii, Francji. Do Holandii jezdziłem 3 razy w tym roku. W jedną stronę to 1400km i robie tą trasę na raz i też nigdy nie było problmu. W poprzednie wakacje zjezdzilem nim całą Skandynawię. Auto nigdy mnie nie zawiodło. Nie jest to jakaś mina która stoi od roku w komisie i rdzewieje, ne sprzedaję dlatego, że się za chwilę rozsypie. Jak tylko coś się działo to naprawiałem. Jedyna ingerencja w nadwozie to wymiana przedniej szyby z powodu uszkodzenia przez kamień zrobiona z ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane98-1.6 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) shawping i airbites nie uważacie że w tym momencie jest to standardowy OFF TOPIC! POGADAJCIE SOBIE NA GG ORŁY Edytowane 14 Października 2013 przez megane98-1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi