paatrys Opublikowano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam!!! Żeby szybko opisać mój problem : Autko to 1.5 dci z 2003r 1.zrobiłem rozrząd plus olej filtry itp 2.Swiece wymienione w drugim zakładzie servisie boscha 3.popularny błąd injuction foult - dalem autko do zregenerowania wtrysków ( nie odpalało przy minusowych temperaturach) Całość kosztowała mnie juz kolo 4 tys W poniedziałek odebrałem autko a wczoraj niemiłe zaskoczenie autko zaczęło metalicznie stukać az stanęło nie odpalałem go ponownie i zaholowałem do serwisu boscha bo myslaelm ze to cos z tymi wtryskami przed chwilka dzwoniłem i powiedzieli ze to najprawdopodobniej panewka się przesunęła. Moje pytanie jest takie bo troszkę mnie dziwi ta zbieżność tych zdarzeń, czy regeneracja wtrysków mogła mieć wpływ na to uszkodzenie z metalicznym stukaniem w silniku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Możliwe. silnik w końcu zaczął pracować "normalnie" po naprawie wtryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kimbo Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 pojazd zaczął normalnie chodzić, dostał większej mocy,a zarazem i wiekszego sprężania i jednoczesnie wiekszego obciążenia na panewkach... Tylko niekt na to wpływu niemiał ani ten co regenerował wtryski,ani ten co je montował czy wymieniał rozrządu... jeśli temperatura silnika była w normie i poziom oleju także to terotycznie nikt nie miał na to wpływu... Poprostu śmierć naturalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi