Gość Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Czyszczenie egr już raz czyściłem w clio2 tez z slinkiem 1.5dci tylko tam było trochę inaczej, to egr to jest chyba w megi2 tylko to co zaznaczyłem na czerwono? to na niebiesko nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Na niebiesko zaznaczyłeś kawałek rury do intercullera a egr jest pod tym co zaznaczyłeś na czerwono. Dojście jest dosyć ciężkie ale zadanie wykonalne we własnym zakresie. Musisz odkręcić tę część do której jest wpięta wtyka kilkupinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 a dokładnie tutaj żeby to miejsce dobrze wyczyścić warto zdjąć podszybie - dostęp jest idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wyczyszczone i czytałem ze przez zawalony egr tez auto muli i własnie przestało :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 teraz dojrzej do decyzji o zaślepieniu EGR :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Co do czyszczenia polecam : i trzy części w profilu użytkownika. Dodano: 19 sty 2013 - 17:48 teraz dojrzej do decyzji o zaślepieniu EGR :D Dawaj więcej info na PW ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Czy ktoś wykonywał już zaślepianie EGR w silniku 1,5 dci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 przecież watek o tym założyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioCCH Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 przecież watek o tym założyłem... Byłbyś w stanie na szybko podać linka do tego właśnie posta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 http://megane.com.pl/topic/38363-15-dci-zaslepienie-egr/page__p__294794__hl__za%C5%9Blepienie__fromsearch__1#entry294794 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioCCH Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Dzięki. Przedchwilą doszedłem do wniosku iż sprubuję z tym przekręceniem o 120' lub zaślepka z allegro. Dodano: 24 cze 2014 - 19:32 Czy silnik bez podłączonego EGR odpali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 podłączonego elektrycznie czy mechanicznie? elektrycznie - TAK mechanicznie - nie wyobrażam sobie skutków :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi