subratri Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Witam :D Po wizycie na myjce automatycznej wszycko padlo :D Swiecisie sie na desce wszytko, wyswietla mi wszystkie mozliwe bledy - przedewszystkim elektronik fault, jest tez asp/esp, stering, i inne ktorych nie czytam :P Nie da sie goscia zgasic, wycieraczki chodza non stop itd itd. Rozumiem, ze zalalo mi gdzies kompa tylko - hmm gdzie on jest i jak se do niego dostac?? Stawiam na to, ze problemy sa nad lewym kolem ale tylko zgaduje. Moze mi ktos podpowiedziec? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Tomik Dodano: 28 gru 2012 - 23:55 Teraz tak, Problem oczywiście rozwiązany. Zalało mi wodą to ustrojstwo elektroniczne odpowiedzialne za wszystko. Bez wątpienia jest to poważny błąd konstrukcyjny, bo jak się kopałem w śniegu też pojawiały mi się głupie komunikaty nie związane z niczym. Gdy wyjąłem to ... połączenie skrzynki rozdzielczej z płytą główną komputera, okazało się, że nie pierwszy raz było to już mokre. Wysuszyłem, wyczyściłem i działa. Nie wyobrażam jednak sobie eksploatacji samochodu i niemożności korzystania z myjki automatycznej. Czy ktoś z Was ma, lub słyszał o jakimś skutecznym sposobie uszczelnienia (zabezpeczenia jej przed wodą, śniegiem itp?? Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Czy ktoś z Was ma, lub słyszał o jakimś skutecznym sposobie uszczelnienia (zabezpeczenia jej przed wodą, śniegiem itp?? Zazwyczaj takie usterki ustają jak są drożne odpływy z pod maski i podszybia, znajdujące się za górnym mocowaniem McPersonów Zazwyczaj też z tego samego powodu zalewa UCH znajdujący się w środku za bezpiecznikami. Masz wszystkie uszczelki na krawędziach pod maską jakie tam być powinny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Odpływy z podszybie kiedyś były zapchane, ale je czyściłem. Nie sądzę, żeby już się zabiły ale sprawdzę. Co do uszczelek na krawędziach - no mam od strony szyby i świateł natomiast nie mam nic po bokach. powinienem mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 A nadkola plastikowe kolega ma zamontowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 tak, chociaż nie mam zaślepek, ale ta na lewym kole jest w takim miejscu, że raczej brak opcji, żeby tamtędy nachlapało. No ale jest plan odwiedzić aso w celu nabycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esemes77 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 (edytowane) Witam ! Zanaczam ze nie mam Polskich znakow na klawiaturze, za co bardzo przepraszam P.Moderatora. Mam identyczny problem po intensywnych opadach deszczu , ktorych w UK nie malo. Najczestszymi objawami sa "rozstrojenie sie" mechanizmu otwierania szyb ( otwieraja sie losowo, do polowy lub wcale) , wycieraczki i swiatla rowniez losowo. W sylwestra pojawilo sie na zegarach zolte swiatlo "service" oraz znaczek pasow bezpieczenstwa co mnie najbardziej marwti bo napewno tanio nie bedzie... Ogolnie bylem zadowolony z auta przez ostatnie 18 mies. Widac przyszla pora na zmiane bo irytujace jest po kazdej ulewie zmiana zarowek lub brak podstawowego wyposazenia jak wycieraczki lub elektr. szyby. W schowkach w podlodze jakos zbiera sie woda skad? obudowy pod spodem auta wygladaja na zdrowe. Widze ze nie tylko ja mam problemy z elektryka auta ,od strony mechanicznej jestem zadowolony , lubie ta linie nadwozia... Bede wdzieczny za opinie i porady oraz koszt zresetowania lampki service. Dziekuje i pozdrawiam zyczac Jak Najmniej Awarii Naszych ukochanych Meganek w Nowym 2013 Roku. Edytowane 1 Stycznia 2013 przez esemes77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Skoro po każdej ulewie masz takie problemy i wodę w schowkach w podłodze to wystarczy udrożnić odpływy wody z podszybia a nie auto zmieniać. Gdzie tego szukać i jak to zrobić jest wielokrotnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi