Gadoszka Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem samochodu Renault Megane III i tego forum. Pytanie do doświadczonych użytkowników, auto po przyspieszeniu powyżej 30km/h tak jakby stabilizuje się kierownica i ciężej się kieruje. Czy może być to spowodowane z tempomatem który po włączeniu działa od 30 km/h czy coś innego. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Im większa prędkość tym mniejsza wspomaganie kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadoszka Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Dzięki za odpowiedź tak myślałem ale chciałem się upewnić. A jeszcze pytanie czy jak jest samochód rozgrzany i słychać gwizd to będzie turbina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Podczas jazdy będzie gwizd od chyba 1500 obr/min, ale niech powiedzą ci którzy maja diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadoszka Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 A czym jest spowodowany ten gwizd i czy można go usunąć, bo jest drażniący. Miałem w dieslu golfa IV oraz toyotę rav4 i się z tym nie spotkałem nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 słychać gwizd to będzie turbina? Nie ma prawa być słychać gwizdu, chyba, że bardzo cichutko. Jeśli słychać głośne gwizdanie to rozglądnij się gdzie w Twojej okolicy regenerują turbiny i umów się. Ja mogę Ci polecić zakład tym trudniący się ale pod Oleśnicą. Jak coś to pisz pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadoszka Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Odnośnie regeneracji turbiny czytałem i słyszałem od niejednego znajomego mechanika że regeneracja to kwestia szczęścia, więc czy jest sens wykładać około 1 tys zł na regenerację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi