Kici1334 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Strasznie parują mi szyby, wręcz jest na nich szron od wewnętrznej strony. Co zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Wymienić filtr PP. Ustawić nawiew na zewnętrzny otwarty a nie wewnętrzny, zamknięty. Nie wycierać nigdy szyby przedniej i bocznej jak zaparują. Wytrzesz raz, wycierasz cały czas. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kici1334 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 problem w tym że filtr jest nowy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 No to daj na obieg otwarty :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Sprawdź czy nie masz mokro w schowkach w podłodze, i stosuj klimę w automacie jeśli masz, oraz opcję "dobra widoczność". Można w czasie jej pracy odłączyć ogrzewanie tylnej szyby i lusterek zewnętrznych jeśli tego nie potrzebujesz. Sprawdź też drożność odpływu z układu nawiewu, robota z pod auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kici1334 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Nawet na obiegu otwartym jest para. Może tam jakieś otwory wentylacyjne sa zapchane czy coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian771 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Ostatecznie możesz kupić pochłaniacz wilgoci koszt ok 15zł w Auchan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kici1334 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 No ale to nie jest całkowite rozwiązanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 było już kilka razy... jak już wyżej pisali: 1) filtr kabinowy 2) obieg otwarty 3) suche dywaniki i wykładzina 4) sucho w przednich schowkach podłogowych 5) szybę możesz przetrzeć raz od wewnątrz jakimś środkiem do odtłuszczania, bo niestety zbierają się na niej różne tłuszcze wyrzucane z kratki na podszybiu 6) na krótkich trasach nie używaj ogrzewania, bo gdzieś to musi się później skroplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesik1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja zawsze włączam ogrzewanie, uchylam szybę podczas jazdy (2cm - 3cm ) to jest najlepszy sposób żeby odparować wilgoć z auta. Oczywiście powyższe pkt. też muszą być zachowane :D Szyb nigdy nie wycierać od wewnątrz. Bo potem ta woda z mokrej szmaty odparowuje do auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 mam specjalną piankę do szyb :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anneetta24 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Piankę?? co to za pianka??ja kupiłam płyn..ale strasznie mazał szyby, nie wspomnę o zapachu! ;) ..a teraz..jak tylko mam czas porządnie wycieram szyby..i później jak nawet po dobie wsiadam... nie parują.. staram się też wyrównać temperaturę w aucie z temperaturą na zewnątrz - pod koniec jazdy rzecz jasna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 no i zapeszyłem... zaraz po napisaniu posta musiałem iść skrobać szyby od wewnątrz... :D szyby zamarzły po 10 minutach od zaparkowania. a wcale nie grzałem w aucie... pianki masz np. tutaj http://allegro.pl/pianka-do-czyszczenia-szyb-i2894725273.html http://allegro.pl/liqui-moly-pianka-do-czyszczenia-szyb-300ml-i2877387173.html http://allegro.pl/motip-pianka-do-czyszczenia-szyb-w-sprayu-400ml-i2892051638.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anneetta24 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 ja zaraz skoczę po pochłaniacz wilgoci w takim razie.. bo na np WEBASTO jeszcze odpowiednio nie zapracowałam.. jest to bardzo fajny bajer o którym pewnie słyszeliście..ale strasznie drogi.. nastawiamy ogrzewanie aby sie np włączyło pół godzinki przed naszym wyjściem i wsiadając potem do auta niedosc że mamy ciepło to i szyby nie bedą parować :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centis Opublikowano 8 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 ostatnio sie dowiedzialem ze super opcja to uzycie pianki do golenia, pianka wycierasz cala szybe i po klopocie parujacych szyb, ponoc dziala Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi