Adamerio Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Zarówno pierwsze jak i drugie pokrętło po podpięciu w samochodzie na odpalonym silniku działa - składanie/rozkładanie, regulacja prawego i lewego, nie świeci tylko ta dioda.. :( Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 No przecież kolega napisał wcześniej... Brak zasilania na styk do diody. W nowszych modelach go nie stosowali skoro przełączniki są bez podświetlenia. Podciągnij sobie od panela sterowania szybami. Przyciski od szyb masz przecież podświetlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 W wersjach poliftowych również występowały podświetlane przełączniki^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Możliwe... Dlatego jest zalecane sprawdzać w schematach co w aucie się zmieniło. Zarówno w przedliftowych jak i poliftowych było kilka zmian. Z tego też powodu jest kilka wersji schematów. Najnowszy schemat do danej wersji nie musi zawierać tego co było wcześniej. Szukając schematu dla swojego auta należy znać datę produkcji auta i wyszukać taki schemat, który jest jak najbliżej przed tą datą. Reguła jest taka, że najpierw wprowadzali zmiany w schematach, a potem dopiero na ich podstawie robili partię aut, aż do kolejnej zmiany schematów. W S II było takich operacji kilka. Wynika z powyższego, że początkowe poliftowce mogły jeszcze mieć podświetlenia przełączników, a wersje późniejsze już go nie posiadają. Tak jest w moim poliftowcu z 2007 roku, z przełącznikiem bez podświetlenia i wolnym pinem w kostce. Analogicznie jest z antenami w klamkach zewnętrznych od HF. Przedliftowce i wczesne wersje poliftowych maja 4 anteny, u mnie anteny są już tylko w klamkach przednich drzwi. Tylne, choć jest miejsce są puste. Ekonomiści zaczęli w pewnym momencie auta produkować. Edytowane 20 Stycznia 2017 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwik1984 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Cześć. Dodam tylko parę zdjęć gdyby ktoś chciał sobie podświetlić pokrętło lusterek (tylko w przełącznikach z składaniem lusterek). Nie szukałem przełącznika z opisana już wcześniej płytką drukowaną z diodą LED, ponieważ to gra w lotto :D . Wstawiłem klasycznego, białego leda 3mm 12V z rezystorem 820 ohm - miał być początkowo 1k ale za słabo świecił. Podłączyłem pin nr 2 do żółtego przewodu panelu opuszczenia szyb. Świeci po odpaleniu samochodu. 30 minut przyjemnej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi