Easy_Rider Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam wszystkich. Klapka mi zamarzła. Czy ktoś może mi napisać gdzie jest to coś do awaryjnego otwierania ? Wiem że gdzieś w bagażniku z prawej strony i podobno śrubokrętem da się tam dojść (gdzieś wyczytałem) ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. Ktoś odpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 w ostatnim tygodniu miałem podobnie, nie szukałem awaryjnego otwierania tylko wziałem gorącą wodę, pojechałem na parking podziemny do centrum handlowego, delikatnie oblewałem wodą i po15min puciło, chodz potem pare dni była odgięta z powodu zamarzniętych uszczelek to już teraz jest ok - trzeba było ręką domykać klapke przy zamykaniu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 tak na przyszłość jak idą mrozy to leje się do pełna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 przecież paliwa ubywa, więc co ma wspólnego lanie do pełna z zamarznięciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wiele osób leje za 50 zł i potem szarpie co dwa dni klapke, Ja nigdy takich problemów nie mam, w czwartek będzie nawet +8 to znowu sobie zaleje do pełna i mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteryn1988 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Wydaje mi się że powodem zamarzania jest zbierająca się woda w tym małym plastiku co wchodzi w nią bolec ryglujący klapkę (przez zamarznięcie nie może się cofnąć). Wystarczy ją delikatnie nawiercić by miała ujście wody i po kłopocie z zamarzającą klapką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Po odchyleniu tapicerki albo przez otwór wkładasz śrubokret i odciagasz, albo zwyczajnie za błotnikiem pociagasz za ciegno , nie pamietam bo mam i clio IV i moge pomieszać. więc albo tak albo tak.A z tankowaniem do pełna to wspaniała rada :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi