p.roszczyk Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Witam to moje pierwszy problem z moja megi.1.9 dci 120 km Z przyjściem zimy i temperatur poniżej 0. Meganka odpala za pierwszym razem nawet przy -19stopniach ale czy jest -19 czy -1 po odpaleniu chodzi jak traktorek słyszalność tylko w kabinie na zewnątrz normalnie jak się dobrze nagrzeje objawy znikają oraz na zimnym jak przekroczę około 1100 obrotów. Poza tematem czy po odpaleniu auta z Handsfree kierowca może jeździć bez karty np. biorę kartę odpalam auto wychodzę z niego auto zaczyna piszczeć ja kładę kartę np. na pulce w garażu i wsiadam do auta odjerzdzam czy auto po pewnym czasie nie powinno gasnąć !! Prosze o odpowiedzi i POZDRAWIAM Edytowane 11 Lutego 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy__ Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Odpowiem tylko na temat karty a więc możesz jeździć bez, tylko nie da się go wtedy wyłączyć z przycisku a najgorsze jeśli Ci zgaśnie gdzieś po drodze z jakiegoś powodu, już nie odpalisz bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) tylko nie da się go wtedy wyłączyć z przycisku Nieprawda. Auto z HF (nie wiem jak w tych bez) posiadają dodatkowe zabezpieczenie na wypadek niewykrycia karty. Pojawia się odpowiedni komunikat, żądanie podwójnego wciśnięcia przycisku START/STOP. To na wypadek gdyby odjechać bez karty i przed wyłączeniem trzeba upewnić się, czy jest w aucie (niekoniecznie w slocie). Edytowane 11 Lutego 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Z przyjściem zimy i temperatur poniżej 0. Meganka odpala za pierwszym razem nawet przy -19stopniach ale czy jest -19 czy -1 po odpaleniu chodzi jak traktorek słyszalność tylko w kabinie na zewnątrz normalnie jak się dobrze nagrzeje objawy znikają oraz na zimnym jak przekroczę około 1100 obrotów. to mogą być świece żarowe - wywala zazwyczaj błąd na desce. Może to być też olejowa poduszka silnika, ta przy rozrządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi