Tunia Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Witam mam pytanie, moja megi stała sobie kilka dni na parkingu. po odpaleniu zauważyłam ze komputer sie wyzerował tzn. ogólny przebieg został ale ilość przejechanych kilometrów na baku, spalanie itp wyzerowało sie. Co sie stało? Czy może to być skutek zimy i to że stała kilka dni czy musze szukac przyczyny gdzie indziej? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 jaka zima ? po pierwsze to jej nie ma a po drugie raczej nie ma to nic wspolnego ja bym sobie tym glowy nie zawracal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin_g Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 Odpowiedź jest bardzo prosta: akumulator. Przy rozruchu jest tak wielki pobór prądu a sprawność akumulatora w niższych temperaturach jest mniejsza, że spada napięcie i komputer zachowuje się jakbyś rozłączył klemę z akumulatora. Warto trochę podładować akumulator, sprawdzić klemy (oczyścić i zakonserwować), ewnetualnie jak jest już kiepsko to wymienić na nowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 We Wroclawiu owszem nie ma, ale u nas w krk od tygodnia lezy kilkanascie (gdzieniegdzie -diesiat) cm sniegu, a temp w nocy miedzy -4, a -6... domin ma racje. Rozrusznik zabiera wiekszosc mocy pozostalym przyzadom i dlatego licznik sie kasuje. Pojezdzij na dluzszych trasach (korki tez moga byc :roll: ), niech sie troche podladuje i tak jak pisal domin zakonserwuj go. Albo po prostu zmien. Szczegolnie ze to dCi i zdrowo miec dobry aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 U mnie było to samo, zrobiło sie zimno i historia trwała trzy dni, pierwszego rano wykasował sie komp, drugiego rano też wykasował się komp, a trzeciego dnia nie odpalił i kupiłem nowy aqu... offtopic jazel, zmieniłbyś opony na zimówki, widziałem cie dzisiaj.... koniec ot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 OT: HAHAHA... E tam twardym trzeba byc ;-) Wczoraj kupilem, jutro zmienie (dzisiaj robilem belke tyl, abs i zbieznosc i potrzebowalem jak najprostzych felg, a zimowe mam takie sobie) Lepiej zmienic niz sie potem zalatwic tak jak ja - aku mi sie rozsypal w myjni w najwieksze tloki. Niepotrzebnie narazielem sie na wysluchiwanie tuzinow niecenzuralnych slow wykrzykiwanych w swoim kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi