knobi Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Witam.Wyglada to tak dwa tygodnie temu nie mogłem odpalic auta.Po wciśnieciu start wszystkie diody normalnie się zaświeciły ele auto nie odpaliło(brak reakcji rozrusznika) jedyne co sie dzieje to włącza sią wentylator chłodzenia chłodnicy.Poza tym wszystko jest dobrze bo działają kierunki,swiatła,wycieraczki,szyby. Rozłączyłem akumulator i auto odpalilo.No i dwa tygodnie bylo dobrze do dzisiaj.Sytuacja sie powtórzyła lecz rozłaczenie akumulatora nie pomaga.Pomocy!!! Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki i 5.7 - ortografia Co jest powodem, że w dwóch działach umieszczasz to samo? P_r_z_e_m_o Edytowane 20 Lutego 2013 przez knobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito85 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 i jak kolego poradziłeś sobie z problemem bo mam to samo :// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerka84 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Witam. U mnie podobnie. Wczoraj wymieniałem cewki. Wszystko było ok, auto jeździło, dzisiaj również. Zgasiłem silnik, po 10 minutach wróciłem do auta i już nie zapalił. Jakiś czas temu był też wymieniany rozrusznik. Przy wciśnięciu START pojawia się dziwny dźwięk i spada napięcie. W linku poniżej filmik jak wygląda sprawa. Jeśli ktoś miał coś podobnego proszę o podpowiedź co to może być. Silnik 1.4 16V 98KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 No trzeba by by lo naladowac baterie chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Wygląda mi na dwa problemy. Pierwszy akumulator. I jeżeli będzie sprawny i dobry to zostaje rozrusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerka84 Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Dzięki ;) Akumulator się ładuje, zobaczymy jutro co się będzie działo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Rozładowany akumulator brediks nie może nawet zaskoczyć nie mówiąc o kręceniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito85 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Ja kupiłem meganke zeszłego lata i do tej pory problemow nie było, w połowie zimy pojawił się problem z odpalaniem - rozrusznik ewidentnie się męczył. Postanowiłem doładować akumulator i okazało się że mam raczej za słaby (44Ah 360A). Jutro muszę kupić odpowiedni akumulator i się okaże. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Postanowiłem doładować akumulator i okazało się że mam raczej za słaby (44Ah 360A). Ja mam takiej samej pojemności tylko prąd rozruchowy 440A i daje sobie spokojnie rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablito85 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Akumulator mojego problemu nie rozwiazal, kupilem varte wg katalogu do modelu mojej meganki (60Ah 540a) a rozrusznik dalej stoi. Okazalo sie ze nie obedzie sie bez wymiany. Moze niepotrzebnie wymienilem aku ale mam przynajmniej pewnosc ze jest nowy i dobrany pod model. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumisiu Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 W moim przypadku, losowe nie odpalanie samochodu związane było z padniętą cewką rozrusznika, wymiana rozwiązała sprawę http://megane.com.pl/topic/46387-problem-z-odpaleniem-wieczorami/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziq82 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Witam. Megane 2007 1.6 16V. Po styczniowych mrozach rozładował mi się akumulator. Rozrusznik kręcił a wyświetlacze mrugały. Po naładowaniu wszystko było ok. Aż do wtorku. Po wciśnięciu START pojawił się komunikat "Awaria ład. akumulatora". Nie słychać rozrusznika. Wiatrak przy chłodnicy kręci się. Podładowałem prostownikiem lecz nic to nie zmieniło. Po rozładowaniu aku. rozrusznik kręcił. Podpiąłem kable rozruchowe i autko zapaliło. Dzisiaj przy odpalaniu rozrusznik kręcił jakby dłużej. Po przejechaniu 100 m zaświeciły sie kontrolki i ponownie "Awaria ład. akumulatora". Kable rozruchowe nie pomogły. Podczas holowania pojawiły się nowe komunikaty: "Usterka elektroniki" i "Airbag Pasażera". Autko po wciśnięciu START zachowuje się tak jak na filmiku powyżej. Nie wiem ile lat ma aku. Czy to on jest problemem? Edytowane 28 Stycznia 2016 przez radziq82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wszystko na to wskazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziq82 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Wymieniłem akumulator. Nie wiem czy przy wyjmowaniu czy już wcześniej ale urwało się oczko od przewodu masowego. Póki co wszystko hula jak trzeba. Rozrusznik trochę dłużej kręci Pozdrawiam Edytowane 30 Stycznia 2016 przez radziq82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 To trzeba to oczko przymocować :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi