Hadson Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Alu w aucie to podstawa. Ja odczuwam dużą różnicę pomiędzy 15 a 16. Wydaje mi się że między 16 a 17 jest taka sama różnica. Moim zdaniem 16 to super kompromis pomiędzy wyglądem, dobrym trzymaniem się drogi, twardością, oraz lepszą absorpcją drgań powstałych na dziurawych drogach. Jeszcze weź pod uwagę że opony na 17 są droższe. Zależy też jakie alu kupisz. Takie które mają ramiona schodzące aż do krawędzi felg optycznie powiększają ją. Więc możesz mieć na oko 17 tki a komfort 16. (o ile 16 są komfortowe bo komfort to mam na 15). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Tylko ze takie felgi ktore maja ramiona schodzace do samej krawedzi, a nawet lekko wystajace jest z kolei bardzo latwo przytrzec o np kraweznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Tak na marginesie byl juz taki temat A 17" to wiecej kasy trzeba dac na zakup i o 50% wieksze prawdopodobienstwo ze bedziesz je prostowac. Ja tez sie rozgladam za 16 lub 17 ale jak zobaczylem cene nowych oponek 17" Goodyear NCT 5 to stwierdzilem ze 16 mi wystarcza. Innych oponek nie chce i dlatego chyba wybiore 16" bo cena to 300 zł za jedna oponke natomiast 17" to juz 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 OT: nie kupuj goodyearów nct5, stary kupił i po roku musiał wywalić cały komplet bo pękały :shock: poza tym właśnie z tego powodu przestali je produkować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Cos chyba Ci sie pomlilo z oznaczeniem opon http://eu.goodyear.com/pl_pl/tires/reposit...eNCT5/index.jsp [ Dodano: 2007-03-16, 22:37 ] Caly czas na nich jezdze i nie tylko w megance i sa to najlepsze opony jakie spotkalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Megi, cos takiego z seri i po kłopocie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1660141 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 heh chyba w najblizszym czasie tez bede na kupnie alu16"+gumki (na zime zostaja stalowe 15") z tego co slysze i co sam wiem, to polecam gumy Nokian. na prawde swietne a cena przystepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Z tego co ja wiem to Goodyear'y Eagle NCT5 są w wielu Megankach oponkami na "dzień dobry" (ja przynajmniej moje autko dostałem na takich oponkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 ale maja slabe opinie, chocby na opony.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 W magazynie "Auto Świat", "Motor", "Auto +" wygrały wiele razy ranking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Gipsiarz ale weź pod uwagę że te testy są czasami naprawdę bardzo dziwne. Mam na kompie ściągnięte 2 skany w których jest ocena Dynaxterów i w jednym wypadły na 2 gim miejscu a w drugim opisali w każdej tabelce jako dobre i bardzo dobre ale sumarycznie wypadły poniżej przeciętnej. TA SAMA OPONA. TO SAMO CZASOPISMO!! 2 tygodnie późniejsze wydanie. ;-/ Ale czasami mam wrażenie że te wszystkie rankingi zależą od tego jak bardzo postara się przedstawiciel firmy. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. A opisy internautów na portalach opony.com, opony.com.pl opony.interia.pl (to wszystko jest ta sama firma B2B). Też trochę nie wierze w to. Jakoś jak ja zamieściłem mój komentarz to nie wyświetlił się... Może coś źle zrobiłem. :-/ Ale zawsze średnią można sztucznie podnieść pisząć wymyślone komentarze. I wówczas oponki schodzą... Szkoda że nie ma jakiegoś niezależnego źródła które by testowało opony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5qra Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Szkoda że nie ma jakiegoś niezależnego źródła które by testowało opony. poszukaj niemieckich testów - może ADAC, Dekra, Tuv itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Mi sie wydaje ze wieksza role odgrywa kasa jaka zaplaci firma niz wynik testu :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Chodzi mi o NCT5. Dokładnie o te Fakt, że na nct5 się bardzo dobrze jeździło, tego nie kwestionuję. Informuję tylko userów forum, że takie przygody mieliśmy z tymi oponami (dokładnie: jedna w czasie jazdy się rozlazła a w dwóch się balony porobiły). Skończyło się to na szczęście bez wypadku. Poza tym uważam, że goodyear robi jedne z lepszych opon. Sam jeżdżę na goodyearach excellence i bardzo je chwalę. Siostra w swojej megance też ma goodyeary tyle, że hydragrip. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 17 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Tez uwazam ze Goodyear robi dobre opony. Jak sobie przypomne Micheliny ktore mialem w poprzednim aucie.... Droga byla troche mokra i auto juz tarcilo przyczepnosc. Ale przeciez Debica tez robi dobre oponki. Nie trzeba od razu kupowac za 300 zł lub 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi