qweluke Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, Szukałem na forum ale nie znalazłem, więc pytam: po co są te dwa złącza cinche/rca pod radiem? Mam radio podobne do tego (http://img16.tablica.pl/images_tablicapl/50594489_1_1000x700_radio-cd-renault-megane-scenic-clio-iii-twingo-nowe-modele-leszno_rev003.jpg) + na kokpicie nawigacja z mapami Francji ;) Auto z 2010 roku. czy mnie się wydaje, czy kogoś poniosła fantazja i w 2010 roku wyprowadził dwa kanały (lewy/prawy) pod zewnętrzne audio? ;\ Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Z góry mówie że nie wiem co to jes to phl/phll, wybrałem piersze jakie było. Przeczytaj http://megane.com.pl/topic/22738-instrukcja-korzystania-z-forum-meganecompl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Czyli dobrego wybrałem, hatchback ;) To ja wracam do czytania reszty tematu, a tutaj bardzo bym prosił kogoś o odpowiedź gdyż przy wyszukiwaniu po frazach 'cinch' lub 'rca' nie znajduje niczego ;) Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Jeśli masz 1 zestaw (czerwony i biały), to jest na 1 rzecz... Jeżeli 2 to prawdopodobnie na głośniki + subwoofer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Są dwa gniazda, czerwone i białe. Ale na jaką "jedną rzecz"? Mogę np podpiąć pod to mp3 playera z przejściem rca/jack ? Rozumiem, że czerwone/białe to prawy/lewy kanał? Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Wejście AUX, wpinasz tam taki kabel Kolega zapozna się z regulaminem dodawania zdjęć do niego odtwarzacz. Przełączasz radio na AUX i włączasz odtwarzanie w mp3, komórce czy co tam Ci się podoba i już. Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 @giziq, możesz poprawić post bo dalej nie wiem co i jak a mod usunął obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Qweluke wpisz w wyszukiwarkę grafiki na google "chinch jack cable". Potrzebujesz taki kabel, z jednej męskie chinche, a z drugiej jack jak od słuchawek. Koszt jakieś 10zł w markecie. Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez giziq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Ok, chciałem tylko wiedzieć po co są te gniazda. Wnioskuję, że jest to wejście audio lewy i prawy kanał w postaci gniazd RCA. Czyli zostaje ew. dołożenie C-box Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nft Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 A czy komuś nie przyszedł do głowy pomysł przerobienia tego gniazda rca w taki sposób, aby zdemontować owe wyjścia chinch, wpiąć do nich przewód z wyjściem jack i jego tylko wystawić od frontu, żeby bezpośrednio wpinać mp3, a te chinch'e wepchnąć w konsolę. Tylko jak zdemontować to seryjne gniazdo rca, żeby nie połamać plastików ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiii3 Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 http://megane.com.pl/topic/68685-usb-do-radia/page__p__475247#entry475247 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi