szlaq Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Witam, Mamy pytanie dotyczące Ogranicznika prędkości/Regulatora prędkości. Z tego co zaobserwowałem w moim Renault Megane działa mi Ogranicznik prędkości (ustawiam np. że maksymalna prędkość to 100km/h i wszystko pieknie działa). Nie umiem jednak włączyć Regulatora prędkości i tu rodzi sie pytanie czy można miec w samochodzie tylko Ogranicznik prędkości czy jesli działa mi ogranicznik a nie działa Regulator to znaczy ze cos po prostu jest zepsute ?? Z góry dziekuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 (edytowane) przecież to jest jeden przełącznik trójpozycyjny: regulator (żółta kontrolka) - wyłączone - ogranicznik (zielona kontrolka) wiec powinieneś mieć obie funkcje - przynajmniej tak jest u mnie Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez athlon64x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek_ZG Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 O ile wiem, to ogranicznik działa samodzielnie i nie pozwala na rozpędzenie samochodu powyżej zadanej prędkości, natomiast regulator działa tylko w trybie pracy tempomatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Jest tak jak pisze kolega athlon64x4 - jak jest ogranicznik to powinien rownież być regulator. A jak nie działa to na serwis. Regulator - po przełączeniu przełącznika w tą pozycje powinna zapalić sie kontrolka na desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlaq Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) cięcie Witajcie :) Tak jak piszesz po przełączeniu na regulator pojawia sie kontrolka na desce ale nie moge ustawić żądanej prędkości - co w przypadku ogranicznika robie bez problemu. Cóż zapowiada sie więc wizyta w serwisie :/ Patrz regulamin o zasadach cytowania.. To nie forum VW, by dopuszczone było przedrzeźnianie przedmówcy... Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 I co na to serwis?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 @szlaq, a przy jakiej prędkości chcesz ustawić sobie tempomat? poniżej 40km/h tempomat nie działa i nie da się ustawić, a ogranicznik tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Ja wiem że ogranicznik i funkcja tempomatu działają od prędkości wyższej lub równej 30km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlaq Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) @giziq Starałem się ustawić tempomat juz w trakcie jazdy a na liczniku miałem ok 100km/h wiec to chyba jednak faktycznie cos popierniczone w systemie. Jak tylko bedę miał czas i podjade do serwisu dam znać co powiedzieli ;) Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez szlaq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giziq Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Fakt poprawka, przy 40km/h. U mnie całkiem nie dawno nie działał ani tempomat ani ogranicznik. Dodatkowo pojawiał się komunikat "Skontroluj regulator prędkości/ogranicznik prędkości", wymienili mi na gwarancji jakiś czujnik przy pedale gazu i już wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawacz111 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam. U mnie jakoś dziwnie. Jak jest za niski bieg do prędkości to nie da rady włączyć regulatora. Na 6-tym biegu wywala. ustawić się nie da a jak dam z przycisku "R" w kierownicy to natychmiast wywala. Nie wiem czy to jest prawidłowe zachowanie? Autostrada 140km/h i piąty pieg w "automacie lub szósty bieg i "butem go". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Przycisk "R" służy do wznawiania zapamiętanej prędkości jazdy. Prędkość przechodzi do pamięci po wciśnięciu pedału sprzęgła lub hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi