robertadam Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Mam pytanie. Czy emulator w megane scenic 2 rozwiąże problem z "ZNIKAJĄCYM PALIWEM" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Tak rozwiąże. Może być stagowski albo np. taki: http://allegro.pl/e44-emulator-wskaznika-poziomu-paliwa-kme-epp-1-i3151041650.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Mam pytanie. Czy emulator w megane scenic 2 rozwiąże problem z "ZNIKAJĄCYM PALIWEM" No i jak kupił Kolega jakiś emulator i założył do siebie? Też jestem na etapie poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Stagowski działa ok, nie ma co kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Skoro polecacie tą firmę to rzeczywiscie nie ma co szukać innych. Chcialem tylko jeszcze zapytać, ponieważ w na allegro są różne modele. Mógłby mi ktoś polecić do Meganki II z silnikiem 1.6? http://allegro.pl/listing/listing.php?string=emulator+stag Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biniubak Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 (edytowane) Ale w tym linku to są emulatory wtryskiwaczy. Wpisz w wyszukiwarke "tank fopper" i kup coś KME albo Landi Renzo, ewentualnie z AC czyli Stag. Ja u siebie mam taki Landi Renzo Na razie jedyną wadą jest złączka, która się na polskich drogach rozłączyła i pół zimy nie działał. W Holandii pewnie działał cały czas :-( Edytowane 25 Kwietnia 2013 przez biniubak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 No i kupiłem jakiś czas temu emulator http://allegro.pl/emulator-tank-fopper-landi-renzo-nowy-gwarancja-i3194159572.html podłączył mi to gazownik, ale niestety sprawa nadal wyglądała tak samo. Paliwo na wskaźniku uciekało. Co ciekawsze po odłączeniu emulatora wskaźnik paliwa wrócił na swoje prawidłowe położenie (czyli zaczęło wskazywać więcej paliwa). Odesłałem na reklamacji emulator, przysłano mi drugi, ponownie pojechałem do gazownika, założył i dalej to samo. Pomyślałem... może coś źle podpiął więc pojechałem ejszcze do elektryka. Elektryk sprawdził też- mówi że wszystko jest dobrze podłączone wg. schematu, ale neistety wg. wskaźnika paliwo dalej ucieka tak jak i miało to miejsce przed jego założeniem. Ktoś miał podobny problem, bo mam już dosyć... Nie wiem czy odsyłać i domagać się zwrotu pieniędzy czy coś da się jeszcze zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Landi słabo działa w renówkach, stagowski się spisuje ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Korzystasz ze stagowskiego? Mógłbyś pdoesłąć konkretny link, zebym nei kupił znowu jakiegoś... nie działającego tak jak powinien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Tu masz opis http://www.ac.com.pl/pl/produkt/300/fle-p i musisz pamiętać o tym że emulator koryguje stan paliwa tylko przy rozruchu.Podczas jazdy wskazania ilości paliwa w zbiorniku nadal będą błędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Mój na stagowskim lata już ponad 2 lata, w innej renówce, którą mam też włożyłem ten, bo wiem, że działa. http://www.ac.com.pl/pl/produkt/300/fle-p (szukaj po alegro, hurtowniach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 A ja swój emulator uprościłem. Był to ten emulator z czasowym przekaźnikiem, który po odpaleniu silnika na kilka sekund podawał informację o pełnym baku, czyli zastępował pływak rezystorem 20ohm. Gdy się zepsuł, zacząłem się zastanawiać, czy nie da się tego zrobić prościej. No i się da. Wystarczy jeden zwykły przekaźnik i rezystor ok 320ohm. Jak silnik jest zgaszony pływak jest zastąpiony rezystorem i komputer widzi totalną rezerwę. Po odpaleniu silnika przekaźnik odcina rezystor i na powrót podłącza pływak w baku. Konputer momentalnie aktualizuje poziom paliwa myśląc że go dolaliśmy w czasie gdy silnik był wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebulerbin Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Nel ja wiem, ze tylko podczas rozruchu. I podczas rozruchu wskazówka wraca na to samo położenie, które było przed wyłączeniem auta. Wiec podczas jazdy opada wskazówka czyli normalne, no ale po uruchomieniu nie zwiększa się ilość paliwa. Marek 07 dzięki jak coś będę szukał. Najpierw uporam się z tym "starym". Lewy dla mnie to to już wyższa elektronika...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi