marczak Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Witam, Przymierzam się do zakupu Maxiecu do mojej renówki. Mam do Was pytanie. Czy interfejs elm 327 będzie posiadał wszystkie możliwości ? czy lepiej kupić MPM-COM ? Dzwoniąc do maxiecu dostałem tylko taką informację, że z ELM będą tylko podstawy typu odczyt błędów czy kasowanie błędów. Proszę o pomoc Edytowane 1 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 U mnie z ELM 327 działają wszystkie dostępne w programie opcje, nie tylko odczyt i kasowanie błędów. Działają adaptacje, zmiana ustawień, odczyt parametrów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Ale wygląda na to że kolega ma Scenic I więc tu lepiej (i taniej) sprawdzi się DDT2000. Co do MaxiEcu to w twoim aucie to lepszy byłby MPM-COM, wkrótce ma wyjść jego tańsza wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marczak Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Mam scrnic II. Chodzi mi o to żeby kupić coś porządnego] i nie płacić co chwile. A 250 zł to nie majątek. A kiedy orientacyjnie ma wyjść ta tańsza wersja? Edytowane 2 Października 2014 przez marczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Pisze by się pochwalić i pożalić. Otóż zakupiłem sobie MaxiEcu z kabelkiem bo nie posiadałem takowego. Wersję 2 Renault, nie zapowiada się bym w najbliższym czasie pozbył się któregoś z posiadanych bolidów a jeśli nawet to następne pewnikiem równiez będzie Ranault tyle że Scenic. Chwalenie było teraz żale i pytania. Instalacja programu przebiegła z problemami, nie chciał się za nic w świecie zainastalować w wersji 64 bitowej ( Lapek Z W7 64-bit) i po telefonicznej konsultacji z MAri zainstalowałem wersję 32. Czy mieliście podobne problemy? W sobote będę miał troszku czasu to spróbuję coś posprawdzać zaczynająć od grzałek . Edytowane 3 Października 2014 przez Obiboc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbe Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja przy takim samym systemie operacyjnym miałem problemy ale nie z instalacją tylko z uruchomieniem (w zasadzie to nadal mam). Aby móc korzystać z programu musiałem utworzyć dodatkowego użytkownika z uprawnieniami administratora - mimo, iż użytkownik, którego wykorzystywałem wcześniej również takie uprawnienia posiadał. Program mogę uruchomić tylko na tym nowym administratorze bo na starym jest jakieś ograniczeniw w utworzeniu/ zapisie bazy danych (na folderze w którym ona się znajduje niewiedzieć czemu widoczna jest ikonka kłódki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Mam lapka z Win Home Premium 64bit instaluje wersje MaxiEcu 64bit zawsze po każdej aktualizacji i nigdy nie bylo problemu ani z instalacją ani działaniem programu. Mało tego mam równolegle zainstalowaną wersję Full (demo - do podglądu innych aut) i też śmiga. Może macie coś namieszane w systemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 U mnie na Windowsie 7 64 bit nie było problemu z instalacją. Jedyne co mnie drażni w tym programie, to brak opisów błędów. Poza tym jak jest błąd niezidentyfikowany, to ma dziwny numer którego nigdzie nie można sprawdzić i nie wiem co go wywołało. Dodatkowo mam wątpliwości czy MaxiEcu wyłapuje wszystkie błędy. Ostatnio z CLIPA dostałem pół strony A4 z błędami, a MaxiEcu znalazło tylko 3 błędy. Nie wiem czy tylko dlatego, że były już pokasowane i nie wystąpiły czy po prostu program ich nie wykrywa. Mogę to tylko zweryfikować kasując wszystkie błędy przez MaxiEcu i jechać od razu na CLIPA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Chwalenie było teraz żale i pytania. Instalacja programu przebiegła z problemami, nie chciał się za nic w świecie zainastalować w wersji 64 bitowej ( Lapek Z W7 64-bit) i po telefonicznej konsultacji z MAri zainstalowałem wersję 32. Czy mieliście podobne problemy? Mam ten sam problem, zainstalowałem wersję 32 bit. Program mogę uruchomić tylko na tym nowym administratorze bo na starym jest jakieś ograniczeniw w utworzeniu/ zapisie bazy danych Do rejestracji program wymagał uruchomienia w trybie administratora (PPM-uruchom jako administrator) bez tworzenia dodatkowego konta. Po rejestracji uruchamia się normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbe Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Komputer ma 3 miesiące i został kupiony z legalnym Win 7 (poza problemami z uruchomieniem Maxiecu innych nieprawidłowości niestwierdzam). A co do uruchamiania PPM - jako adminisrtator, to na starym administartatorze pozwalało to jednie na uruchomienie programu jednak bez możliwości utworzenia bazy danych. Za pomocą LPM program nie uruchamiał się w ogóle :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marczak Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Mam jeszcze pytanie, jeżeli będę posiadał licencje na 1 markę, czy będzie możliwość dokupienia (rozszerzenia) wersji do FULL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ok Czyli nie jestem odosobnionym przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Mam jeszcze pytanie, jeżeli będę posiadał licencje na 1 markę, czy będzie możliwość dokupienia (rozszerzenia) wersji do FULL ? tak /edit czy u Was też są dziwne numery błędów, których nigdzie nie można odkodować? Szukałem na forum i w google i nic. Dziś sprawdzałem u siebie błędy i wyszło tak: Ten błąd powtarza się co jakiś czas. Daje się skasować. Dziś po skasowaniu nie wystąpił ponownie mimo, że jeździłem autem jeszcze pół dnia: Identyczna sytuacja z tymi kodami: Prawdopodobnie "51941 --- Nieznany kod usterki" jest związany ze zbyt gwałtownym ruszeniem na maksymalnie zaciągniętym hamulcu ręcznym. Tak strzelam, ponieważ on najczęściej się powtarza w tej kategorii, ale to tylko domysły. Średnio jestem zadowolony z takiej diagnostyki. Skoro nie można nawet odkodować numerów usterek. Wróżenie z fusów... Edytowane 4 Października 2014 przez elbandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Troszkę pogrzebałem nowym nabytkiem zmieniłem okres wymiany oleju. No i udało się mi znaleść dwa uszkodzenia + 2 zagadki. Usterki EGR ma gdzieś zwarcie do + Czujnik położenia wałka rozrządu brak połaczenia ( na właczonym i wyłączonym silniku) Temperatura zewnętrzna według programu 215C ( wyświetlacz pokazywał 4) Temperatura paliwa-50 C WTF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Temperatura paliwa-50 Mam tak samo z temperaturą paliwa ale odłączenie czujnika pokazuje błąd czujnika. Więc chyba działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi