speedy9 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Ciekawe, możliwe, że jest niedrożny. On nie ma prawa być mokry, jest po stronie niskiego ciśnienia, więc powinien być ciepły. Wczoraj dzwoniłem do serwisu klimatyzacji i mi powiedzieli, że to, że jest mokry wcale nie musi oznaczać, że czas na jego wymianę. Równie dobrze może to podobno być spowodowane zbyt niskim ciśnieniem w instalacji i trzeba zrobić diagnostykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam Was, też mam tą przypadłość że przy pracującej klimatyzacji kapie wody przy nadkolu od strony pasażera (dokładnie na wysokości lampy) jak i normalnie pod autem. Byłem tydzień temu na sezonowy serwisie klimatyzacji z pełną diagnostyką i wszystko jest dobrze. W trakcji diagnostyki też kapało i powiedzieli mi że to normalne. Szczelność jest, ciśnienie jest, temperatura przy kratce nawiewu na maksymalnej wydajności -5 stopni, wszystkie parametry układu klimatyzacji OK. Nic nie wspominali że należałoby osuszacz wymienić. A serwis do którego jeżdżę jest tylko serwisem naszych Renówek więc wiedzą co robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy9 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 U mnie właśnie nie kapie pod autem zupełnie, a wygląda na to ,że drożność jest... A co do wymiany osuszacza, to powinien być wymieniany co 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Jakiej wielkości macie te plamy? U mnie po wczorajszych upałach zrobiła się plama 10cm na 10cm. Schyliłem się pod auto to kapała kroplą za kroplą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 jestem w CRO... po 15 km jeździe, z ustawieniem na AUTO 19*C i częściowo obiegiem zamkniętym (dużo szybciej się schładza wnętrze) plama jest spora :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Nie licytujmy się tu jaka ta plama ma wielkość. To bez sensu, wszystko tak naprawdę zależy od wilgotności powietrza, a lać się może mocno. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Dokładnie tak. Wszystko zależy od warunków pogodowych. Raz mam dużo wody a raz kapie sobie sporadycznie. Najważniejsze to że ma kapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Podepne sie pod temat. Mam niby drożny odpływ bo zbiera mi sie kałuża pod samochodem chociaz jak włożę rekę pod gąbkę w okolicy odpływu to jest mokra.Czy to normalne? Jak dostać sie do tego wężyka? czy trzeba cała deske demontować? nie znalazłem nic na temat megane jest opis o scenic.... Podepne sie pod temat, jak udrożnic powyższy odpływ kondensatu, bo mam ewidentnie zapchany woda kapie mi pod nogi pasażera, z góry tam raczej reki nie da sie włozyc trzeba zdjąc konsole a z dołu osłony termiczne. Temat ogarnąłem trzeba odchylić wykładzine i wygłuszenie wyciągnąć gume ,oczyścić i wsadzić na swoje miejsce.Zwyczajnie nazbierało wię w nej syfu. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Malyv8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK-82 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Może ktoś dokładnie opisać lub wrzucić jakieś foto jak dostać się do tego wężyka do odpływu kondensatu ?? u mnie to ewidentnie w tym leży problem...klima chodzi idealnie...ale w schowku pasażera pełno wody....odsunąłem wykładzine...i nie wiem jak się dalej do tego zabrać.... :!:. a tu upały straszne, więc sprawa jest priorytetowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 :!: http://megane.com.pl/topic/2177-megane-ii-powodz-od-strony-pasazera-prosze-o-pomoc/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi