Arcioch Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) Witajcie, Od niedawna jestem posiadaczem Scenic III i przez pewien czas mialem wyświetlana dosc ciekawą informację po wyłączeniu zapłonu tj. Podsumowanie trasy: ile km od momentu włączenia silnika jakie spalanie itp. Teraz ta informacja przestała się wyświetlać Szukałem wszędzie i nie mam pojęcia jak to przywrócić ;-) Edytowane 11 Stycznia 2014 przez Arcioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 S III z którego roku ? Mam z 2010 i nie było tego u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcioch Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Scenic z 2012 Dodano: 11 sty 2014 - 15:06 Spróbuję podbić temat, może ktoś spotkał się już z takim problemem. Dla przypomnienia: funkcja, która powinna zwracać informacje o przebytej trasie od momentu włączenia do wyłączenia silnika nazywa się 'Bilans trasy' (informacje o tej funkcji są w instrukcji na str. 1.64) Możliwe, że tyczy się to silników z gamy ECO2 (1,6 dCi 130KM). Model auta: Scenic III (Grand) z 2012 roku. W serwisie jak zwykle duże oczy i nikt nie ma pojęcia jak to aktywować... Dodano: 11 sty 2014 - 17:08 Przekopałem informacje na forach zagranicznych i znalazłem odpowiedź dopiero na którymś z francuskich. Rozwiązanie jest kuriozalne - owe podsumowanie trasy pojawia się tylko i wyłącznie na domyślnym ustawieniu komputera pokładowego (kolor turkusowy) Dopiero wtedy odzyskałem BILANS TRASY, który wyświetla się jednak po PRAWEJ stronie. Może komuś przyda się ta informacja :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faustus Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 (edytowane) Scenic z 2012 Dodano: 11 sty 2014 - 15:06 Spróbuję podbić temat, może ktoś spotkał się już z takim problemem. Dla przypomnienia: funkcja, która powinna zwracać informacje o przebytej trasie od momentu włączenia do wyłączenia silnika nazywa się 'Bilans trasy' (informacje o tej funkcji są w instrukcji na str. 1.64) Możliwe, że tyczy się to silników z gamy ECO2 (1,6 dCi 130KM). Model auta: Scenic III (Grand) z 2012 roku. Arcioch: masz instrukcję obsługi do której wersji? Bo w tej dla Scenic III (2009-2011) na stronie 1.64 nic takiego nie ma. Jeśli masz instrukcję do SIII phII to mógłbyś wrzucić na forum. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez Faustus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcioch Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy. Nie cytuj całego posta jeżeli odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:!: To instrukcja chyba do nowszej serii. Zatem od wersji 2012. Starszej niestety nie posiadam. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 Rozwiązanie jest kuriozalne - owe podsumowanie trasy pojawia się tylko i wyłącznie na domyślnym ustawieniu komputera pokładowego (kolor turkusowy)Dopiero wtedy odzyskałem BILANS TRASY, który wyświetla się jednak po PRAWEJ stronie. Cześć, zaciekawił mnie Twój post i przekazałem tą informację właścicielowi Scenic III zakupionego w 2016 roku w salonie i niestety na kolorze turkusowym (oraz na innych kolorach również) nie pokazuje się ta informacja na wyświetlaczu po zgaszeniu silnika. Co ciekawe w instrukcji jest ta funkcja opisana chociaż bardzo ogólnie: Czy jesteś pewien, że to ma działać na tym turkusie bez ustawiania tego jeszcze gdzieś? W sumie dla mnie osobiście to jest bez sensu żeby to się pokazywało na wybranym kolorze, ponieważ to jest jakby "skórka graficzna", no ale to tylko moja opinia. Czy u Ciebie po wyłączeniu samochodu pokazuje się podsumowanie trasy na R-Link? Znajomemu się to pokazuje, ale to jest sumaryczna informacja (od wciśnięcia przycisku "zresetuj"), a nie dane z ostatniej podroży. Będę wdzięczny za pomoc :) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Mam SCIII z 2011 roku i też występuje "BILANS TRASY", nie na wszystkich motywach. Mam instrukcję do wersji z 2011 roku. BTW - fajni znawcy są w tym ASO, jak takich rzeczy nie wiedzą :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffsa Opublikowano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Potwierdzam nie na wszystkich motywach,a właścwie to tylko chyba na jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1967 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Witam, a na którym motywie pokazuje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcioch Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Turkusowym. Najlepiej jak sobie zresetujesz ustawienia do domyślnych, wtedy powinno się pojawić. Czy u Ciebie po wyłączeniu samochodu pokazuje się podsumowanie trasy na R-Link? Znajomemu się to pokazuje, ale to jest sumaryczna informacja (od wciśnięcia przycisku "zresetuj"), a nie dane z ostatniej podroży. Będę wdzięczny za pomoc :) Pozdrawiam! Mój model nie ma jeszcze Rlink. Ten dopiero wszedł bodajże rok później. Edytowane 5 Marca 2017 przez Arcioch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1967 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Nie, nie pokazuje się. Dodano: 05 mar 2017 - 15:50 Nie mam R-Link=a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi