davidoff9 Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Pierwsza: http://tablica.pl/oferta/sprzedam-ladnego-renault-megane-rok-2010-CID5-ID1lvV5.html#a681d7b889 Możecie cos powiedzieć na temat wersji wyposażenia? Ew inne spostrzeżenia? Druga: http://tablica.pl/oferta/renault-megane-gt-line-1-9dci-130km-okazja-2010-CID5-ID2NYFZ.html#995761a690 Na temat tej się dowiedziałem że pół roku temu przyjechała do PL, miała lakierowane zderzaki ale z powodu otarć - nie było klepki. W serwisie na podstawie VIN wyciągnąłem iż była jedna wizyta niecały rok po zakupie i miała 9k wtedy, więc o dziwo przebieg może okazać się prawdziwy. Tutaj też pytanie do znawców co nie pasuje nie gra? Boje się tego silnika (dodatkowo wersja z FAP) bo miał już dwóch właścicieli i niewiadomo jak się z nim obchodzono... EDIT: Facet w o opisie namiszał bo ma jeszcze grandscenica z 1,4 więc początek opisu nie tyczy sie tego auta Pozdrawiam Zapamiętaj :P obejrzeć Popraw temat Edytowane 11 Maja 2013 przez davidoff9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 10 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Co do drugiej... trochę dziwne oznakowania. W tytule jest, że to GTline a oznakowanie na masce i klapie jest GT, tak samo na zagłówkach + desce wewnątrz. Mam GTline i oznakowanie jest właśnie GTline, a nie GT + renaultsport (na klapie) Silnik 1.9 dci już nie brzmi jak wersja GT. Sprawdził bym, czy można było kupić GT z takim silnikiem. Edytowane 10 Maja 2013 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Silnik 1.9 dci już nie brzmi jak wersja GT nie brzmi, nie brzmi a 1.4 wyrcy? Można było forumowicz Katyniarz ma i nawet 1,5 dCi GT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Kolega ma rację jest to wersja GT, która w Niemczech kosztuje około 50k zł :P Na samą rejestrację FSD powinna zapalić się czerwona lampka - zagłębie powypadkowych aut. Rxe.Megane w GT Line. Z tego co wiem nie było 1.5 w GT. davidoff9 za taką kasę spokojnie znajdziesz krajową. Edytowane 11 Maja 2013 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reins Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 W drugiej coś jest nie tak z tylną klapą. Jakoś byle jak spasowana. Dodatkowo felgi nie są od wersji GT/GT line tylko z Bose. Wiadomo - można je zawsze zmienić, ale to już jakiś znak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Bazując na pobieżnym przeglądzie googla nie wydaje mi się żeby 1.9 było sprzedawane w GT. Pare pdf-ów jakie trafiłem mówi ze GT w dieslu to 2.0 (np ten http://www.renault.co.uk/Resources/Pdf/Brochures/GT_Line.pdf) Ale podkreślam było to pobieżne przeglądnięcie więc może coś pominąłem. Tak czy siak raczej byłbym ostrożny z tym drugim autem :P Edytowane 11 Maja 2013 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Przejrzyj mobile.de :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) Przejrzałem teraz jakie 30 pierwszych stron dieslowych meganek od 2010, żadna GT nie jest inna niz 2l. Wydaje mi sie, że nie znajdziesz :P Edytowane 11 Maja 2013 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 koledzy behbeh, davidoff9: proponuję abyście w pierwszej kolejności przejrzeli (nie przejżeli :P )słownik ortograficzny. Nie pamiętam pktu regulaminu ale właśnie go złamaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Staram się jak mogę :P Błąd poprawiłem i czekam na kare ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 (edytowane) davidoff9: w temacie popraw babola bo jak od Admina dostaniesz bana to za karę będziesz musiał kupić jakieś szwabskie auto. :P Edytowane 11 Maja 2013 przez makgajwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Temat akurat nie mój :P Ja już Meganke kupiłem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 behbeh: very sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 behbeh masz rację :P Rano zbyt pobieżnie spojrzałem na wyniki, w których skrótowo opisują GT, a w rzeczywistości to GT Line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidoff9 Opublikowano 11 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2013 Orta poprawiłem, poddaje sie dobrowolnie karze;) Co do autek to dziękuję za opinie, nikt nie podpowie Ci lepiej niż użytkownicy danego modelu. Drugi wydawał mi się podejrzany chociażby ze wzgl na niską cenę jak na wersję/silnik i odpuszczam. kataryniarz Mógłbyś rozwinąć myśl nt FSD i innych okolicznych co znają się za dobrze na blacharce? Kupuje pierwszy samochód z rynku i takich zasad nie znam. Słyszałem jedynie że Gniezno jest niechlubnym i niekwestionowanym liderem w tym rankingu. A co powiecie o pierwszym modelu? Autko interesujące, fajnie wyposarzone i heh "auto z Niemiec od właściciela niepalącego":P Gdyby było troszkę bliżej pojechał bym na rundę lecz 450 km to zdecydowanie za dużo. Muszę nabrać przekonania. W poniedziałem spróbuję zadzwonić i pozyskac VIN. W tym ogłoszeniu dwa dodatkowe zdjęcia: Aukcja Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi