marcin_t Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Mam takie pytanie, jaki polecacie środek do czyszczenia i konserwacji styków w wiązkach elektrycznych. Mam problem z kilkoma złączami i stosuje KONTAKT-spray ze sklepu elektronicznego, jednak po jakimś czasie znowu robią się tam jakieś "naloty". Może ma ktoś jakiś sprawdzony środek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Ja stosuję KONTAKT w spray i nie zauważyłem, żeby się pojawiał jakiś nalot, może dlatego, że dbam o to aby złączki nie miały kontaktu z wodą. Dodano: 29 maj 2013 - 22:37 Poprawiam stosuję Super Kontak w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Można zastosować także smar miedziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_t Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 (edytowane) PAPUGA Smar miedziany ok ale czy jest on w formie spray-u? Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 2 Czerwca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Tak także występuje jako spray, np taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Smar miedziany nie wszędzie się nadaje. Może powodować zwarcia. Lepiej stosować specyfiki podobne do "rodziny Kontakt" Inne są do czyszczenia a inne do zabezpieczenia. Poczytaj w Internecie. np. Kontakt 60, Kontakt WL, Kontakt 61 itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Na moim opakowaniu z kontaktu "S" pisze że należy po użyciu spłukać wszystko kontaktem "U". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi