ad19 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam, w moim megane awarii uległ szyberdach - przestał się otwierać. Po sprawdzeniu okazało się, że silniczek jest sprawny, a nie działa układ elektroniczny sterujący jego pracą. Po zakupieniu używanego silniczka i zamontowaniu go po kilku otwarciach również przestał działać i ponownie okazało się, że winny jest układ sterowania. Mam trzy pytania - czy ktoś spotkał się z taką usterką i jak sobie poradził - co może być przyczyną (gdy kupię nowy silnik znowu padnie) - czy ktoś naprawi taki układ sterujący Proszę o pomoc, bo kupowanie następnego silnika wydaje się bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 kolego a jak nie chce się otworzyć to słyszysz jakieś cykanie dobiegające z okolic silnika? miałem podobny problem i chyba odkryłem winowajcę, pokrętło do otwierania jest chyba uszkodzone. wypiąłem kabel poruszałem stykami i ruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad19 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Nie słychać nic, głucha cisza. Też myślałem o wymianie pokrętła sterującego, chociaż zniechęca mnie do tego fakt, że po wymianie silniczka kilka razy się otworzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 u mnie jednak wadliwy okazał się silnik. zabrałem silnik i pojechałem do gościa który rozbiera angole na części. akurat miał szczeniaka na chodzie, podłączył mój silnik i tylko stukanie było. zanabyłem silnik założyłem i po problemie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Możesz podpowiedzieć jak sprawnie wymontować ten silnik z dachu. Mam podobny problem z zamykaniem dachu. Słychać stukanie lub żadnej reakcji nawet po naciskaniu ręcznego domykania kółkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi