witman Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Kuzyn chce kupić SIII Grand z 1,5dci 2010r. przebieg ponoć 130kkm, sprzedawca twierdzi, że bezwypadkowy 100%. Chcemy zaciągąć go do ASO na dignostykę i oględziny, poradźcie co jeszcze sprawdzić w tym modelu co przy silniku 1,5dci. Autko sprowadzone z francji w grudniu 2012, zastanawia mnie czemu prawie pół roku jest w PL i jeszcze nie sprzedane. Mój odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 To auto jest zarejstrowane? Po firmowka? jaka Faktura/Umowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Sprzedawca twierdzi, że od pierwszego właściciela, tablice jeszcze francuskie, przygotowane do rejestracji w PL, wystawi fakturę VAT marża. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 zastanawia mnie czemu prawie pół roku jest w PL i jeszcze nie sprzedane. Naprawa po wypadku też trochę czasu zajmuje, a na taki mi wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 4 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Tego się właśnie obawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Czy auto ma 2 karty? Ja tez obstawiam, że coś było walnięte, jak to auta z Francji, w większości poobijane, porysowane. Jak wymienił całe elementy takie jak drzwi czy zderzaki czy przednie błotniki to nie pozna czy był walnięty czy nie, dużo części można kupić w kolorze, a ten piaskowy jest dość popularny. Zajrzyj tu, podobno mozna sprawdzić wypadkowość aut: http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2013/03/19/aplikacja-generali-ubezpieczenia-sprawdzi-nam-historie-wypadkow-czy-tez-stluczek-danego-samochodu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Sprzedawca twierdzi, że od pierwszego właściciela, tablice jeszcze francuskie, przygotowane do rejestracji w PL, wystawi fakturę VAT marża. Tak to że od pierwszego własciciela to nic nie znaczy mogła to być firma, Jeśli auto było na firme a on poronuje vat marże to był bym ostożny bo auto mogło być zakupione w cenie netto. Zatem to trzeba sprawdzić również, nie mniej cena auta sugeruje że niby tak nie powinno być... Czy auto ma 2 karty? Ja tez obstawiam, że coś było walnięte, jak to auta z Francji, w większości poobijane, porysowane. Jak wymienił całe elementy takie jak drzwi czy zderzaki czy przednie błotniki to nie pozna czy był walnięty czy nie, dużo części można kupić w kolorze, a ten piaskowy jest dość popularny. Zajrzyj tu, podobno mozna sprawdzić wypadkowość aut: http://www.my-mobile.com.pl/index.php/2013/03/19/aplikacja-generali-ubezpieczenia-sprawdzi-nam-historie-wypadkow-czy-tez-stluczek-danego-samochodu/ tylko tu trzeba zczytać kod z DR i to raczej dotyczy aut krajowych, szkoda że przestali udostępniać koszt naprwy Edytowane 5 Czerwca 2013 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Napiszcie, czego szczególnie dopilnować przy sprawdzaniu auta w ASO. Edytowane 5 Czerwca 2013 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi