Dan093 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Dużo jest takich tematów, ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam megane II z klimatronikiem. Po napełnieniu i włączeniu klima nie działa. Podłączając na krótko, czyli dając napięcie do sprężarki, działa jak powinna. Bezpieczniki wszystkie dobre. Co może być nie tak ? Wygląda na to że sprężarka nie ma napięcia. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 może presostat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dan093 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A można to jakoś sprawdzić ? Dużo piszą o czujniku temperatury wewnętrznej, jak go sprawdzić ? Kupić go w ciemno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 wewnętrznej? chyba zewnętrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Kolego, Presostat - tak trzeba sprawdzić bo lubi zgnić (zielono - niebieski nalot na stykach). Kolejna sprawa - konfiguracja samochodu - sprawdź w konfiguracji czy komputer wie że ma klimę - czasami zdarza się że "zapomina" (blokuje klime) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekj81 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 kolego znalazłeś rozwiązanie problemu z klimą? mam podobne objawy i szukam rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (edytowane) Podepnę się pod temat. Co było u ciebie przyczyną ? Edytowane 12 Sierpnia 2014 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterZgora Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Witam Miałem podobnie ostatnio. Winny był czujnik ciśnienia w układzie klimatyzacji. Można sprawdzić czy to on wypinając wtyczkę i zwierając styki (tylko już nie pamiętam które). Jeżeli wtedy klima działa to mamy odpowiedź. Do czujnika trzeba dostać się od dołu. Trzeba zdjąć osłonę pod silnikiem. Jest po prawej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Dobrze by było żeby ktoś napisał które piny złączyć. Może ktoś wie? Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaku Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam 90% Czujnik cisnienia ciśnienia. Przerabiałem to na począdku początku sezonu letniego. Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jest na forum schemat jak rezystorami zasymulować sprawny czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Lewy podesłałbyś taki schemat bo nie wiem gdzie szukać jego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Oj coś kolega słabo przeglądał forum. Tutaj masz opis wtyczki i wartości rezystorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Aston76 dziękuję za pomoc. Jutro zabieram się za sprawdzenie czujnika. Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi