piter26 Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Witam, Planuję zakup Grand Scenica. Autko z lat 2003-2005. Auto to będzie drugie w rodzinie (na co dzień jeżdżę służbowym). Głównie będzie nim jeździć żona i bejbik:). Nie planujemy robić jakichś sporych przebiegów. I związku z tym zastanawiam się czy zaryzykować i kupić benzynę - teraz jaką??? Czy silnik 1.6 jest faktycznie za słaby do tego samochodu?? czy nie będzie problemu z dynamiką jazdy na trasie?? Czy może warto zainwestować w silnik 2.0?? Z tego co czytałem to jest to optymalny silnik do tego auta i spalanie też jest do zaakceptowania. A może lepiej disel?? Ale czy przy nie wielkich przebiegach jest sens zakupu disla, który może (ale nie musi) okazać się bardziej kosztowny jeżeli chodzi o naprawy. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie użytkowników. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Na trasie dynamiczna jazda przydaje się tylko w momencie wyprzedzania a o to coraz trudniej na naszych zatłoczonych drogach. Ja uważam, że dynamiczny silnik to bardziej właśnie do miasta gdzie trzeba szybko czasem się "wciąć". Na trasie to każdy się bujnie i jakoś idzie. Wszystko też zależy jakie to niewielkie przebiegi będą :) Widzę masz 1.5 to masz jakieś rozeznanie a takowe też są w Scenicach montowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jsordyl1972 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 (edytowane) Witam, Planuję zakup Grand Scenica. Autko z lat 2003-2005. Auto to będzie drugie w rodzinie (na co dzień jeżdżę służbowym). Głównie będzie nim jeździć żona i bejbik:). Nie planujemy robić jakichś sporych przebiegów. I związku z tym zastanawiam się czy zaryzykować i kupić benzynę - teraz jaką??? Czy silnik 1.6 jest faktycznie za słaby do tego samochodu?? czy nie będzie problemu z dynamiką jazdy na trasie?? Czy może warto zainwestować w silnik 2.0?? Z tego co czytałem to jest to optymalny silnik do tego auta i spalanie też jest do zaakceptowania. A może lepiej disel?? Ale czy przy nie wielkich przebiegach jest sens zakupu disla, który może (ale nie musi) okazać się bardziej kosztowny jeżeli chodzi o naprawy. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie użytkowników. Pozdrawiam i z góry dziękuję. Polecam silnik 2.0 16v 1.6 16v zwłaszcza dla kobiety za słaby i jakby miał jeszcze szósteczkę skrzynie byłoby w dechę oto mój szczeniaczek http://www.klubrenault.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=14467 Regulamin pkt. 6.3 Aston76 Edytowane 20 Października 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter26 Opublikowano 24 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) Połączono z już istniejącym tematem. Dzień Dobry, Zamierzam kupić Scenica w wersji 1.6. Znalazłem taką sztukę : http://otomoto.pl/renault-scenic-1-6-16v-zarejestrowany-C31245518.html Możecie się wypowiedzieć na temat tego modelu. Edytowane 24 Listopada 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) ESP niema ,warto sprawdzić historię w ASO ,naklejek na progach nie widzę,być może są,jednak auto wygląda na malowane w całości .Przycisku od parktronica brak bo to nie fabryczne jest .Osłona akumulatora sobie gdzieś wyszła Edytowane 24 Listopada 2013 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Poduszka siedziska u mnie przy 173tys wygląda znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Tak jak pisze andrzej27r - auto jakby dziwnie całe pomalowane - dziwnie się patrzy iż wszystkie listwy są w kolorze nadwozia. Nie ma (albo nie widać) naklejek na progach, wg mnie na zdjęciu prawego słupka powinno być widać naklejkę z VINem itp - ale zdjęcie jest tak dziwne skadrowane, że być może naklejka jest niżej. No i te dołożone czujniki parkowania - też w kolorze nadwozia - raczej malowane z całym zderzakiem, niż każda "sonda" osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter26 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 (edytowane) Auto po dokładnym sprawdzeniu musiało mieć jakąś poważną przygodę. Całe prawe podwozie (pod pasażerem) było robione. Nowe widać było spawy i nową warstwę zabezpieczającą. Czy wypełnienie podłużnic pianką w Scenicu to normalna rzecz?? Sprzedający kupił go nie cały rok temu. Nie miał książki serwisowej i jak sam stwierdził nie sprawdzał auta przed zakupem. Także zrezygnowałem z zakupu. Znalazłem taki egzemplarz. Proszę o ocenę : http://n-car.otomoto.pl/renault-scenic-1-6-16v-maly-przebieg-C31497339.html Dzieki wielkie:) Edytowane 11 Grudnia 2013 przez piter26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Całkiem ładny: -podłokietnik nieprzesuwany, możliwe że oryginalny; -prawa roletka trochę rozpruta na prawej krawędzi, powinna się jeszcze potrzymać; -brak anteny; -cena raczej wysoka a przebieg dziwnie niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 15900 + opłaty to dużo. Podłokietnik jest oryginalny, dzisiaj widziałem identyczny u klienta. Brak climatronica to rzadkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi