kacper69 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 A na ekranie wyświetla się komunikat o przeglądzie? Klawisz na manetce prawej trzeba wcisnąć i przytrzymać 30 sek jak ten komunikat się wyświetla, tylko wtedy się zresetuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Powinno zadziałać, chociaż widzę, ze mniej problemów jest przy kasowaniu inspekcji w licznikach w wersji z przyciskiem. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty9201 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 A na ekranie wyświetla się komunikat o przeglądzie?Klawisz na manetce prawej trzeba wcisnąć i przytrzymać 30 sek jak ten komunikat się wyświetla, tylko wtedy się zresetuje. Pisze - zmień natychmiast olej, do tego kluczyk i na dole świeci się ten na pomarańczowo. W instrukcji pisało 10 sekund trzymałem na pewno dłużej, nie wiem czy było to dokładnie 30 sekund, zaraz spróbuje z czasomierzem. Dodano: 11 sty 2015 - 15:11 Działa, dzięki wszystkim za pomoc. Błąd który robiłem wduszałem start - włączało się radio dmuchawy, i w tym trybie próbowałem kasować. Udało mi się dopiero kiedy uruchomiłem samochód i zgasiłem, wtedy wcześniej opisana procedura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makpan Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) U mnie żadna z wyżej opisanych metod nie działa :angry: Dodano: 08 gru 2015 - 10:43 Ma ktoś jakiś pomysł, jak to skasować? Dodano: 09 gru 2015 - 12:00 Zrobiłem, choć nie wiem dlaczego wcześniej nie mogłem. Robiłem wg tego opisu Sprawdziłem u mnie. 1. Wsiadamy do Maybaha 2. wkładamy karte do slotu 3. ma byc wrzucony bieg 1 czy inny 4. wciskamy start az bedzie odblokowana keirownica 5. ustawiamy na komputerze na wymiany oleju 6. na tym informacji o wyminayny oleju wciskamy wcisik tak dlugo az zacznie migac i powinno zerowac cyzli do 30 tys. km lub 15.tys. km. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes z tym że przy punktach 3 i 4 miałem wciśnięty pedał hamulca (czego wcześniej nie robiłem) Edytowane 8 Grudnia 2015 przez makpan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Moja Te-Renufca resetuje inspekcję nawet bez wciśniętego pedału . Może to od wersji softu w aucie zależy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackwolf Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) wszystko tak jak pisał airbites w punktach z tym ze po właczeniu zapłunu wyrzucamy z powrotem na bieg jałowy luz i dopiero wtedy trzymamy przycisk napis zaplanuj przeglad zacznie migać trzymamy aż do pojawienia sie 30 000 tyś Regulamin pkt. 5.6, 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) -Prezes Edytowane 21 Października 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ja z kasowaniem przeglądu nie mam problemu. Wciskam na odpowiednio długo przycisk na zegarach, na zgaszonym silniku. Po jakimś czasie wyświetlacz miga a potem kasuje się. Ale mam pytanie trochę z innej beczki. Jaki jest u Was interwał międzyprzeglądowy? U mnie wg licznika jest 20 tys. Ale według polskiego ASO przeglądy w tym aucie wypadają co 30 tys. Więc nie wiem o co kaman. Auto zostało swego czasu sprowadzone z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Były wersje aut z przeglądami co 20 i co 30 tys km. To zależało chyba od rocznika, ale olej lepiej wymieniać co 20 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi