Tytan555 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Narazie nie jest to jakiś wielki problem ale sprawa wygląda tak że co któreś nacinięcie przycisku start słychać tylko szum tak jakby rozrusznika. Ponownie naciskam start żeby przerwać i za drugiem odpalaniem jest ok. Taka sytuacja zdarza się średnio raz na 10 odpaleń. Ktoś spotkał sie już z podbną przypadłością (1.9dci)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Ktoś spotkał sie już z podbną przypadłością (1.9dci)? Taka przypadłość może się zdarzyć w każdym aucie. Prawdopodobnie nie wraca bendix, wynikać to może z zabrudzenia rozrusznika, ewentualnie nastąpiło jakieś zużycie elementów ruchomych i delikatnie, coś od czasu do czasu, po prostu się blokuj. Chyba najszybciej sprawdzić to można przez wyjęcie rozrusznika, albo czekać aż całkiem padnie. Niestety, pada zwykle w najmniej spodziewanym momencie. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 orientujecie się czy to kosztowna sprawa? regeneracja wymiana? cały rozrusznik używka miedzy 100zl a 200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Tyle pewnie będzie kosztować regeneracja, albo nawet mniej zależy co go boli i tą opcję bardziej polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Po pierwszym zasięgniecu informacji sprawa wygląda tak nówka 1500pln :D regenerowany 900zł używka jak wyżej w hurtowniach brak.Ponoć 3 różne były montowane więc dziś zamierzam zobaczć od spodu co tam u mnie siedzi... bendix w/g katlogu nigdzie nie dostępny choć występuje.. Edytowane 16 Lipca 2013 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 15000pln Za tyle to nowe "stare" auto kupisz :D. Jak nie wiesz, nie umiesz, podjedź do elektromechanika zrobi Ci za jakieś 400-500 zł, przynajmniej u mnie tyle wołają. W tym wyjęcie, regeneracja i ponowny montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Jedno zero więcej a taka róznica :) Dziś obejrzałem na kanale jak to wygląda spisałem numerek, ale żeby to wyjąć to chyba trzeba mieć jakiś patent przeszkadza półoś i mocowanie turbiny więc chyba troche rzeźby będzie Napeweno kupie używke zwłaszcza że nie jest chyba jakaś typowa usterka w megi. Wymiana jak naraize w jednym z nieautoryzowanych serwisów renualt 270PLN w ASO ponad 500PLN :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekscenic Opublikowano 25 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 No to lipa. U mnie to samo. Trzeba szykowac kase i szukać dobrego elektryka. W ASO nie wiedzieli co to jest i powiedzieli, że najlepiej jakby juz nie palił, wtedy będzie wiadomo co to :D Widzę Tytan555 że u Ciebie pada przy 100tys. u mnie też dochodzi do 100. Czyli chyba taka przypadłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 (edytowane) na liczniku 107tyś obecnie zaczęło sie może około 3tys km temu, ASO to wogle sobie odpuść 500zł po moich zniżkach 30% za robote i potem 2 opcje regenerowany rozrusznik Reanult 800zł lub nowy za 1500zł. Będe robił w nieautoryzowanym serwisie za 500zł z regeneracją i roczną gwrancją, roboty na cały dzień :D Edytowane 25 Lipca 2013 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiko1000 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 niestety mnie to tez spotkało siadał elektromagnes rozrusznika możne się komuś przyda jak będzie robił nr rozrusznika: renault 8200741476 bosch 0 001 108 429 natomiast elektromagnes ciężko jest samemu znaleźć ale został dopasowany o numerze 230155 (fiat peugeot citroen) identyczne parametry po założeniu chodzi bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Po tym numerku 230155 nie da się ustalić nic a istotnie części zamiennych do rozrusznika Boscha do renówki brak w hurtowniach :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiko1000 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 ten numerek jest napisany na kartoniku w którym jest pakowany elektromagnes , Numer katalogowy: 2339304011 to jest numer bosch znajdziesz na www bosch`a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekscenic Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 (edytowane) na liczniku 107tyś obecnie zaczęło sie może około 3tys km temu, ASO to wogle sobie odpuść 500zł po moich zniżkach 30% za robote i potem 2 opcje regenerowany rozrusznik Reanult 800zł lub nowy za 1500zł. Będe robił w nieautoryzowanym serwisie za 500zł z regeneracją i roczną gwrancją, roboty na cały dzień :) Tytan555 a można wiedzieć gdzie naprawiasz? Edytowane 5 Sierpnia 2013 przez tomekscenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) dziś jade oddać auto do Renault-Art do Gdańska zobaczymy jak pójdzie :) EDIT: Rozrusznik zregenerowany koszt za całość 390zł czas 2 dni bo trzeba było poczekac na własciwe elementy do regeneracji. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wg86 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 (edytowane) U mnie rzęzi przy odpalaniu średnio raz w tygodniu i to średnio przez 2 sekundy. Mechanik powiedział że musiał by to odsłuchać ale z mojego opisu wywnioskował że to może być rozrusznik. Czyli nie da się tego sprawdzić w inny sposób? Nie chciałbym żeby mi nawalił gdzieś w trasie. A rozrusznik w megane 1.6 16v 110 km jest umieszczony gdzieś od spodu? Edytowane 11 Lutego 2019 przez wg86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi