[email protected] Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Wymieniłem amortyzatory z tyłu, na przeglądzie w czerwcu miały skuteczność 38-40%. Przy okazji wyszło, że sprężyny maja po jednym zwoju obłamanym więc też zostały wymienine. Wybrałem komplet Monroe. Dzis pojechałe do diagnosty przekonac się na ile poprawiło sie tłumienie i.... okazuje się jeden bok to 38% a drugi 41%. Co jest grane? Zadzwoniłem do sklepu żeby zareklamować towar ale Pani uspokajał mnie, że nowe amory bada się dopiero po 3 tyg. i powinien mnie o tym pounformować diagnosta, Jest to prawda? Co tam ma się okazać po 3 tyg.? Fakt że pojechałem badać autko puste (kombi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 (edytowane) A co ma piernik do wiatraka. Amorki powinny mieć sprawność od razu tylko nie licz, że będą na poziomie 100%, bo to jest nie realne. Moje po wymianie miały sprawność 80% a stare wcześniej z przodu ok 65% przed wymiana. Edytowane 27 Lipca 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 No sam właśnie nie wiem, ale tak mnie zapewniano. Wg. mnie powinny mieć nowe wynik na poziomie ok. 70% ale nie 38%! Może pojadę jeszcze na inna stację diagnostyczną ale nie wiem czy nie strata kasy. Ew. wydrukiem się podeprę przy reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Witam Mało prawdopodobne, że amorki są wadliwe. Owszem zdarza się, że jak długo leżą na półce to się "zapowietrzą" ale to mija po kilku ruchach tłoczyska w pozycji pionowej. Sprawność nowych amortyzatorów to do 80%. Jeżeli kupowałeś "after markety" to powinny być nawet twardsze od OE. Wymieniałeś je sam czy u jakiegoś mechanika? Jeżeli to faktycznie amortyzatory to złóż reklamacje odrazu, przez trzy tygodnie nic się nie zmieni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Ja też gdzieś czytałem, że maszyny do sprawdzania tłumienia amortyzatorów na stacjach są kupę warte i pokazują różne śmieszne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Mechanik wymieniał, chciałem sprawdzić z ciekawości ile to dało. To na podstawie czego ocenić ich sprawność? Przede mną urlop i kilka tysięcy do przejechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam A poprawiło się coś prowadzenie auta po wymianie amortyzatorów? Szczególnie interesuje mnie uskakiwanie tylu auta na zakrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Witam Mechanik wymieniał, chciałem sprawdzić z ciekawości ile to dało. Najpierw sprawdź czy naprwdę je wymienił. Chyba, że to sprawdzony mechanik i warsztat. Widziałeś może stare amortyzatory. To na podstawie czego ocenić ich sprawność? Przede mną urlop i kilka tysięcy do przejechania. Sprawdź siłę tłumienia na innej stacji diagnostycznej. Przed tym sprawdź czy masz odpowiednie ciśnienie powietrza w oponach. Jak to auto prowadzi się po wymianie, lepiej/gorzej czy nie czujesz różnicy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Robił to przy mnie, poza tym dostałem stare. W prowadzeniu nie widzę różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Czyli oznacza to, że stare były po prostu jeszcze dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Na to wygląda ;) Chociaż 220 tys. km po naszych drogach musiało je nadszarpnąć. Lipa chyba z tymi urządzeniami do badania, a producenci amorów zalecają badanie ich co 20 tys. km, po co??? Chyba żeby człowiek wystraszył się wyniku 38% i poleciał po nowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi