mg1500 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Witam, Padł mi mechanizm podnoszenia szyby kierowcy (spadła na dół) i kupiłem jakiś komplet w intecars do Megane ii i dałem serwisowi obok to złożyć. Gość poddał się. Raz, że zdziwiło go że naciska guzik i szyba jeździ góra-dół (niezaprogramowana, prawda?) to jeszcze działa po zmontowaniu kulawo. Objawy: - naciskam guzik podnosi się, stawia chyba straszny opór i stoi. - klikam raz po raz, to idzie do góry o pare centymetrów - jak tak klikam guzik zamykania, to jeździ czasem w dół zamiast w górę - nie mogę jej domknąć ! - bo patrząc z zewnątrz na szybę kierowcy, z lewej strony brakuje ok centymetr do samej góry, a prawa strona jest ok - wygląda to tak, jakby szyba przechyliła się na lewo o parę stopni Czy wciśnięto mi jakiś szmelc podnośnik ? Dałem 170 zł bez komfortu i silniczka. Poradźcie coś, tzn. - co może być przyczyną takiego stanu - jakiś konkretny numer części podnośnika kierowcy - już odżałuję te pare stów, bo więcej kosztuje mnie zwalnianie się z pracy Aha, po zakupie tego sedana (2 tygodnie temu) wszystko było ok, tzn szyba szła do góry równo i nie było u góry szczeliny czy przekrzywienia/obrócenia o parę stopni w lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 ZTCW najczęściej pada to http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-podnosnika-szyb-c3-clio-ii-scenic-i3395453407.html wymiana 30 minut samemu. pewnie masz teraz poplątane linki i jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) źle ci to zamontował i stawia sie na uszczelkach w prowadnicach, linki będą ok.Tam są takie 2 zatrzaski, może któregos nie docisnął Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez p.zyga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi