Maniek Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Ostatnimi czasy zauważyłem iż listwa boczna na drzwiach kierowcy jest luźna. Element chromowany z pojemnością silnika tym bardziej. Stąd moje pytanie jak ją zdemontować zarówno listwę i ten element z pojemnością? Pytamn się bo nie mam zamiaru kupować nowej listwy z kuli tego, że coś złamię, urwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 to i ja podepne sie pod temat tyle że boczna listwa od strony pasażera, mam też troche luźną, nie wiem co z nią zrobić :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 otworz drzwi i pociagnij listwe w kierunku tylu samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 to i ja podepne sie pod temat tyle że boczna listwa od strony pasażera, mam też troche luźną, nie wiem co z nią zrobić Te listwy są na takich zatrzaskach. Należy otworzyć drzwi, zdjąc plastikowy koreczek, odkręcić śrubkę i wysunąć listwę. Sprawdzisz wtedy czy zatrzaski się nie połamały. Jak się połamały wystarczy kupić nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 31 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2007 dzieki ziolo rzeczywiscie coś takiego tam jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 28 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Próbowałem zrobić coś z ta listwą, ale nie potrafię jej w ogóle zdjąć z drzwi. Nie wiem ona jest jakoś mocowana dodatkowo od wewnątrrz tzn. od środka? Nie potrafię jej podwarzyć ,a nie chcę na siłe. Prosiłbym o radę jak ją zdjąc krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 zrob tak jak pisalem wyzej otworz drzwi i pociagnij w kierunku tylu samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 14 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Heh czy to możliwe, że wersje po liftingu mają inaczej mocowane te cholerne listwy? U mnie ani od strony kierowcy, ani od pasażera nie da się zdemontować w taki sposób jaki opisuje Snap. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Maniek jutro zrobię zdjęcia jak to zdjąć i Ci wyślę. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2padam Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam panowie mam podobny problem z liswa co Maniej, z tym ze od strony pasażera i tez jej nie moge zdemontowac. Jakbys mógł suchutki równiez do mnie przeslac zdjecia jak to cholerstwo sie demontuje to bylbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Również czekam na jakąs pomoc ze strony kolegi Suchutkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Heloł :) Przepraszam was że jeszcze fotek nie strzeliłem ale kompletnie nie miałem dziś czasu!! Jutro na pewno zrobię :) i wrzucę tu lub na PW prześlę :) Pozdrawiam [ Komentarz dodany przez: gojgien: 2008-02-19, 02:41 ] Kol. suchutki, proponuję jednak na forum zamieścić, to może przydać się i innym userom. W razie czego służę hostingiem dla fotek. gojgien [ Dodano: 2008-02-19, 22:00 ] No więc jestem :( na wstępie przepraszam za jakość zdjecia, wiem, jest koszmarne ale niestety aparat się spsuł :-P :-/ Wiec po pierwsze trzeba wyjać zaślępke którą widać przy listwie od wewnętrznej strony drzwi, następnie podważyć taki dzyndzelek i pociągnać listwę w stronę tylnych drzwi. Na tylnych drzwiach możę się to wydawać trudniejsze bo tam chyba są (o ile dobrze pamiętam) te dzyndzelki pod listwą także trzeba dobrze chwycic i przy otwartych przednich drzwiach pociągnąć listwę w stronę tych właśnie drzwi :) To chyba byłoby na tyle :) aha!! link do fotki: http://img233.imageshack.us/my.php?image=drzwisg2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Czy ktoś wie jak zdemontować sam emblemat z oznaczeniem silnika bez demontażu całej listwy? Wiem, że od spodu są 3 zaczepy, ale nie chciałbym ich urwać. Znalazłem takie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja demontowałem emblemat wraz z listwą. W sumie dzięki koledze Suchutkiemu udało się to bez większych problemów. Pod listwę jak i pod emblemat poszedł silikon uniwersalny i nastała w ten sposób błoga cisza :P Pod emblematem są 3 zaczepy - demontowałem go mając w ręku cała listwę śrubokrętem - bez śrubokrętu cięzko - żeby nie powiedzieć niemożliwie. Koszałek opałek - zdemontuj listwę - będzie bezpieczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchutki Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 koszałek opałek- podważasz ten emblemat od spodu i ciągniesz do siebie, jakby od góry były haczyki... hmm... jakbyś obraz zdejmował z haczyka :P zdemontowanie emblematu jest równie proste jak demontaż całej listwy:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi