Lovecraft Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Witam! Mam Renault Megane II 1.6/16v (2003) i od pewnego czasu tzn od roku gaśnie samochód na wolnych obrotach, a dokładnie przy wcisnieciu sprzegła kiedy dojezdza sie do skrzyzowania lub chce sie zahamować. Dzieje sie tak najczęście przy zimnym silniku i przy temepraturze ok +10st do minusowych. Powyzej 10 st wszytsko jest ok. Przy pierwszym odpaleniu silnika wszystko jest ok ale do pierwszych 200-500 m auto gaśnie kilka razy i po odpaleniu nie chce wejsc na obroty tylko zaraz gasnie. W ASO powiedzieli ze mam samochod zostawic tak zeby zaobserwowali bo odrazu nie moga powiedziec co jest grane. Kiedy zasoawilem samochod powiedzieli ze komputer nie pokazuje zadnej usterki i wszystko jest ok. Nie wiem co mam zrobic bo nie bede jezdzic po serwisach i non stop samochod zostawiac. Chcialbym sie dowiedziec co moze byc tego przyczyna zeby ewentualnie zasugerowac w ASO. Mam jeszcze jeden problem ktory chcialbym rozwiazac. Bez wzgledu na pogode na, na teperature, rozgrzanie samochodu, auto szarpie przy ruszaniu. Tzn jest efekt jakby ruszalo sie po tarce. W szczegolnosci jest to dokuczliwe przy ruszaniu pod góke i na zakrecie. Chcialbym sie dowiedziec co moze byc tego przyczyna. Dziekuje za ewentualne wskazowki i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Niech zgadnę- słynne koło zmiennych faz rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lovecraft Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Kompletnie sie na tym nie znam wiec nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Niech zgadnę- słynne koło zmiennych faz rozrządu? prawdopodobnie tak... inne mozliwosci: cewki, swiece, czujnik położenia wału... jesli koło to szarpnie cie troche ale mozesz walczyc z RP o zwrot kosztow, z tego co wiem to kilku osobom sie to udalo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 26 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Lovecraft, poszukaj w ODPOWIEDNIM dziale (silnik, skrzynia biegow), ten temat byl juz poruszany kilkakrotnie (takze w dziale ogolnym mechaniki - np o tym samym tytule co Twoj temat...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi